Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook

28 March 2011

Europan 11 en FOAM+

Eigenlijk kan geen enkele jonge architect er omheen: de Europan. Deze Europese prijsvraag wordt om de twee jaar georganiseerd en stelt ontwerpers in staat een bijdrage te leveren aan het debat over wonen in de Europese stad. Er doen 20 Europese landen mee en per land is er de keuze uit verschillende locaties. Zo ook in Nederland; er zijn een zestal locaties beschikbaar gesteld, variërend van een voormalig faculteitsgebouw op het TU terrein in Eindhoven tot een grootschalig kantoorgebied in Amsterdam.

Lees verder

10 March 2011

FOAM en de woningmarkt - deel II

Een paar blogs geleden vertelden we al dat we bezig waren met een promotiecampagne die de woningmarkt een goede impuls zou kunnen geven. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en heeft deze impuls concreet gestalte gekregen. We hebben een bezoek gebracht aan een makelaarskantoor in Rotterdam dat een groot aantal woningen in haar bestand heeft die in hun huidige staat erg moeilijk te verkopen zijn. Zodoende is het 'WoonGoldLabel' in het leven geroepen: fraai gerenoveerde woningen op bijzondere plekken in Rotterdam.

Lees verder

2 March 2011

Een bijzondere afsluiting en een frisse start

Het zal de vaste volgers van onze blog, Tweets en LinkedIn niet ontgaan zijn: per 1 maart hebben we onze intrek genomen in de Creative Factory! De kasten zitten eindelijk in elkaar en hebben zich naar tevredenheid gevuld met de inhoud van onze persoonlijke boekenkasten, die er een stukje slanker op geworden zijn. De lampen hangen rustig boven werkbladen waar onze nieuwe ontwerpen het levenslicht zullen zien en ook het logo van FOAM heeft een eigen plek weten te bemachtigen. Alles is klaar voor een frisse start, en we hebben er zin in! Maar niet voordat we terugkijken naar een eerder project, dat op bijzondere wijze werd afgesloten.

Lees verder

21 February 2011

Een verbouwing in Voorburg

Begin februari gingen we op bezoek bij een familie in Voorburg. Ze wonen al jaren met veel plezier in hun ruime tussenwoning uit de jaren dertig, ware het niet dat er op de zolder iets bijzonders aan de hand is: De vorige bewoonster, een bekende Haagse zangeres, heeft er ooit een kleine zangstudio ingericht. Aangezien de huidige bewoners beslist goed kunnen zingen maar hier toch geen carrière in ambiëren werd het tijd de studio plaats te laten maken voor een meer functioneel gebruik van de zolder.

Lees verder

18 February 2011

FOAM en de woningmarkt

In een eerdere blog hadden we het al over een op handen zijnde promotiecampagne met betrekking tot de woningmarkt. Inmiddels heeft deze campagne aardig vorm gekregen: er zijn kaarten gemaakt, brochures gedrukt en er is een gedeelte van onze website ingericht voor makelaars. De diensten en producten die we aanbieden haken in op de actuele problematiek op de woningmarkt. Woningen worden maar moeilijk verkocht en staan maanden, soms jaren te koop. FOAM biedt hiervoor een aantal concrete oplossingen waar makelaars, maar ook particulieren en potentiële kopers, baat bij hebben.

Lees verder

10 February 2011

Handtekeningen voor de toekomst

Waar we in januari nog vertelden over de eerste kriebels en een spreekwoordelijke kogel die door de kerk ging, kunnen we met de eerste blog van februari het hoge woord dan eindelijk uitspreken. Het is officieel! Vanmiddag zijn de drie handtekeningen gezet voor onze eerste bedrijfsruimte, in de Creative Factory te Rotterdam. De komende weken zullen we ons tussen het ontwerpen door dan ook bezig houden met klussen, kasten bouwen en verhuizen, zodat we vanaf 1 maart onze intrek kunnen nemen in het nieuwe hoofdkwartier van FOAM.

Benieuwd hoe we de creatieve stempel van FOAM op onderstaande ruimte gaan plaatsen en lijkt het je leuk om een keer een kijkje te nemen in onze keuken? Vanaf 1 maart ben je van harte welkom om samen met ons te genieten van een kop koffie, de inspirerende locatie en het fantastische uitzicht over Rotterdam!

Lees verder

28 January 2011

Het nieuwe onderkomen van FOAM

In onze vorige blog vertelden we al over de eerste bewogen weken van het jaar met nieuwe opdrachten, contacten en promotiecampagnes. Ook lichtten we al voorzichtig een tipje van de sluier op over een nieuwe werkomgeving van FOAM op een bijzondere plek in Rotterdam. Sinds deze week is de spreekwoordelijke kogel door de kerk en is het officieel: vanaf 1 maart aanstaande bevindt de FOAM headquarters zich in de Creative Factory in Rotterdam.

Lees verder

20 January 2011

De eerste 3 van 2011

2011 is bijna 3 weken oud, en als deze eerste weken een voorbode vormen voor de 49 die nog komen gaan dan belooft het een interessant jaar te worden. Na de oplevering van de nieuwe website hebben we niet stil gezeten maar zijn een aantal frisse bewegingen in gang gezet. Nieuwe projecten en diensten dienen zich aan, en ook een fysieke beweging van het bureau lijkt aanstaande. Een update over het begin van ons tweede levensjaar.

Lees verder

14 January 2011

Een nieuw concept voor de horeca

Eind vorig jaar deden we mee aan de Satelliet Design Challenge: een ontwerpwedstrijd waarbij gevraagd werd naar een vernieuwend concept voor de drankverstrekkende horeca. Een interessant vraagstuk, want hoewel café's en restaurants allemaal erg hun best doen om uniek te zijn, verschillen ze in essentie maar weinig van elkaar.

Lees verder

6 January 2011

Nieuw jaar, nieuwe website

Een jaar geleden gingen we van start met een nieuwe flitsende website. Eenvoud was het devies: een website die leek te bestaan uit slechts één pagina bood toch alle informatie die we als architectenbureau op internet wilden presenteren. Enkele maanden geleden bleek echter dat we deze website toch begonnen te ontgroeien: er kwam meer werk bij, er werd veel geblogd en er was geen ruimte voor het ontplooien van nieuwe (marketing)activiteiten.

Lees verder

3 January 2011

Terugblik op een eerste jaar FOAM

Dat de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt werd het afgelopen jaar wederom bewezen. Op 1 januari 2011 vierde FOAM haar eerste verjaardag, en wat een eerste jaar is het geweest! Een terugblik op 12 maanden ontwerpen en ondernemen, en de hoogtepunten die we gedurende onze reis tegen mochten komen.

Lees verder

2 December 2010

Een kijkje in de keuken van FOAM

Vertelden we eerder dit jaar al over onze manier van digitaal samenwerken, deze keer nemen we jullie mee door één van onze projecten. In mei van dit jaar begonnen we aan het project ‘Woning Bouw’, de verbouwing van een appartement in het hartje van Maastricht. Na een eerste verkennend gesprek stelden we een programma van eisen op en begon het creatieve proces: al pratend en schetsend tekenden zich de contouren af van een concept voor de woning.

Lees verder

Laatste artikel bereikt