Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

17 May 2011

Onderweg in Rotterdam

Sinds begin april mag ik mezelf een Rotterdammer noemen; de intrek van FOAM in de Creative Factory, betekende voor mij ook een verhuizing van Eindhoven naar Rotterdam. En hoewel ik de stad al aardig dacht te kennen, blijkt een dagelijkse fietstocht door de stad toch weer nieuwe plekken te openbaren. Rotterdam is in beweging! Een blik door de ogen van een nieuwe inwoner van de stad.

Lees verder

3 May 2011

Als bouwen onze droom is

Vragen zoeken naar oplossingen, die door veel inzet - en een beetje geluk - op juiste wijze weten te antwoorden. In het bijna anderhalve jaar dat we bezig zijn als architecten en ondernemers hebben we vele verschillende vragen voorbij zien komen. Van opdrachtgevers en aannemers, van collega's en vrienden. Of het nu in woord, beeld of ontwerp is, antwoorden geven we graag en vormen een groot deel van onze dagelijkse werkzaamheden. En ze blijken het interessantst te zijn, wanneer ze nieuwe vragen oproepen. "Onze droom? Bouwen. En als bouwen onze droom is, hoe gaan we die dan bereiken?"

Lees verder

18 April 2011

BrinkTop

Alweer vijf maanden geleden zaten we in de trein naar Hengelo om daar een goed ingepakte inzending voor de prijsvraag ‘de Top van Bischoff’ af te leveren. Centraal in deze opgave stond het Bischoff gebouw in Hengelo, zoals we in een eerdere blog ook al vertelden. Een interessante prijsvraag waar we met veel plezier aan gewerkt hebben!Inmiddels zijn we een aantal maanden verder, zijn alle 105 inzendingen bekeken en zijn de winnaars bekend gemaakt. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen, maar dat betekent niet dat het project in het grote archief verdwijnt. BrinkTop is sinds vandaag toegevoegd aan ons portfolio en laat zien hoe een subtiele verwijzing naar het verleden resulteert in bijzondere woningen op het dak van het Bischoff gebouw. Benieuwd geworden naar het ontwerp? Neem dan snel een kijkje bij het project!

Lees verder

11 April 2011

Justice City

Dat FOAM iets in Brussel te doen had, dat vertelden we al in november. Wat FOAM daar gedaan heeft, dát vertellen we vandaag. Het huidige Justitiepaleis van Brussel vormde het onderwerp van een grote internationale ideeënprijsvraag, waarvoor ook wij een inzending hebben ingestuurd. Zoals vaker met dit soort prijsvragen was de belangstelling echter groot, en helaas belandde ons ontwerp dan ook niet in de prijzen. Natuurlijk hebben we het project wel toegevoegd aan ons portfolio, en is de inzending, samen met die van de andere inzenders, te zien op de website van de prijsvraag.

Absoluut de moeite van het bekijken en bestuderen waard is de subtiele inzending ‘Pas de palais, pas de palais’, die gelukkig ook een van de prijswinnaars is.

Lees verder

28 March 2011

Europan 11 en FOAM+

Eigenlijk kan geen enkele jonge architect er omheen: de Europan. Deze Europese prijsvraag wordt om de twee jaar georganiseerd en stelt ontwerpers in staat een bijdrage te leveren aan het debat over wonen in de Europese stad. Er doen 20 Europese landen mee en per land is er de keuze uit verschillende locaties. Zo ook in Nederland; er zijn een zestal locaties beschikbaar gesteld, variërend van een voormalig faculteitsgebouw op het TU terrein in Eindhoven tot een grootschalig kantoorgebied in Amsterdam.

Lees verder

10 March 2011

FOAM en de woningmarkt - deel II

Een paar blogs geleden vertelden we al dat we bezig waren met een promotiecampagne die de woningmarkt een goede impuls zou kunnen geven. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en heeft deze impuls concreet gestalte gekregen. We hebben een bezoek gebracht aan een makelaarskantoor in Rotterdam dat een groot aantal woningen in haar bestand heeft die in hun huidige staat erg moeilijk te verkopen zijn. Zodoende is het 'WoonGoldLabel' in het leven geroepen: fraai gerenoveerde woningen op bijzondere plekken in Rotterdam.

Lees verder

2 March 2011

Een bijzondere afsluiting en een frisse start

Het zal de vaste volgers van onze blog, Tweets en LinkedIn niet ontgaan zijn: per 1 maart hebben we onze intrek genomen in de Creative Factory! De kasten zitten eindelijk in elkaar en hebben zich naar tevredenheid gevuld met de inhoud van onze persoonlijke boekenkasten, die er een stukje slanker op geworden zijn. De lampen hangen rustig boven werkbladen waar onze nieuwe ontwerpen het levenslicht zullen zien en ook het logo van FOAM heeft een eigen plek weten te bemachtigen. Alles is klaar voor een frisse start, en we hebben er zin in! Maar niet voordat we terugkijken naar een eerder project, dat op bijzondere wijze werd afgesloten.

Lees verder

21 February 2011

Een verbouwing in Voorburg

Begin februari gingen we op bezoek bij een familie in Voorburg. Ze wonen al jaren met veel plezier in hun ruime tussenwoning uit de jaren dertig, ware het niet dat er op de zolder iets bijzonders aan de hand is: De vorige bewoonster, een bekende Haagse zangeres, heeft er ooit een kleine zangstudio ingericht. Aangezien de huidige bewoners beslist goed kunnen zingen maar hier toch geen carrière in ambiëren werd het tijd de studio plaats te laten maken voor een meer functioneel gebruik van de zolder.

Lees verder

18 February 2011

FOAM en de woningmarkt

In een eerdere blog hadden we het al over een op handen zijnde promotiecampagne met betrekking tot de woningmarkt. Inmiddels heeft deze campagne aardig vorm gekregen: er zijn kaarten gemaakt, brochures gedrukt en er is een gedeelte van onze website ingericht voor makelaars. De diensten en producten die we aanbieden haken in op de actuele problematiek op de woningmarkt. Woningen worden maar moeilijk verkocht en staan maanden, soms jaren te koop. FOAM biedt hiervoor een aantal concrete oplossingen waar makelaars, maar ook particulieren en potentiële kopers, baat bij hebben.

Lees verder

10 February 2011

Handtekeningen voor de toekomst

Waar we in januari nog vertelden over de eerste kriebels en een spreekwoordelijke kogel die door de kerk ging, kunnen we met de eerste blog van februari het hoge woord dan eindelijk uitspreken. Het is officieel! Vanmiddag zijn de drie handtekeningen gezet voor onze eerste bedrijfsruimte, in de Creative Factory te Rotterdam. De komende weken zullen we ons tussen het ontwerpen door dan ook bezig houden met klussen, kasten bouwen en verhuizen, zodat we vanaf 1 maart onze intrek kunnen nemen in het nieuwe hoofdkwartier van FOAM.

Benieuwd hoe we de creatieve stempel van FOAM op onderstaande ruimte gaan plaatsen en lijkt het je leuk om een keer een kijkje te nemen in onze keuken? Vanaf 1 maart ben je van harte welkom om samen met ons te genieten van een kop koffie, de inspirerende locatie en het fantastische uitzicht over Rotterdam!

Lees verder

28 January 2011

Het nieuwe onderkomen van FOAM

In onze vorige blog vertelden we al over de eerste bewogen weken van het jaar met nieuwe opdrachten, contacten en promotiecampagnes. Ook lichtten we al voorzichtig een tipje van de sluier op over een nieuwe werkomgeving van FOAM op een bijzondere plek in Rotterdam. Sinds deze week is de spreekwoordelijke kogel door de kerk en is het officieel: vanaf 1 maart aanstaande bevindt de FOAM headquarters zich in de Creative Factory in Rotterdam.

Lees verder

20 January 2011

De eerste 3 van 2011

2011 is bijna 3 weken oud, en als deze eerste weken een voorbode vormen voor de 49 die nog komen gaan dan belooft het een interessant jaar te worden. Na de oplevering van de nieuwe website hebben we niet stil gezeten maar zijn een aantal frisse bewegingen in gang gezet. Nieuwe projecten en diensten dienen zich aan, en ook een fysieke beweging van het bureau lijkt aanstaande. Een update over het begin van ons tweede levensjaar.

Lees verder

Laatste artikel bereikt