Fotografie: Myrthe Slootjes

In hartje Den Haag renoveerden we dit statige herenhuis. Op de begane grond en eerste verdieping is de totale achtergevel vervangen door een nieuwe, goed geïsoleerde achtergevel voorzien van stalen kozijnen via Perfect View. De oorsponkelijk rommelige achtergevel, die voorheen bestond uit een drietal compleet verschillende etages met een veelheid aan soorten kozijnen, is nu vereenvoudigd naar een duidelijk leesbaar geheel. Hierin wordt de focus gelegd op de verticale lijnen in de gevel, en wordt de terugliggende gevel op de tweede etage weer in het geheel betrokken door het toepassen van eenzelfde stalen kozijn. 

Intern is de woning met behoud van zo veel mogelijk details gemoderniseerd. Bijzonder is het feit dat de woning op alle drie de woonetages volledig open is van voor naar achteren; de bewoners kunnen naar behoeve ruimtes samenvoegen of afsluiten door gebruik te maken van de diverse schuifseparaties. 
De tweede etage is in gebruik als werkplek en fotostudio. Door ook hier de gevels en dak volwaardig te isoleren is de koude zolder veranderd in een fijne plek om te verblijven. Het entresol op de zolder biedt ruimte aan een knusse logeerplek.


Een fraai accent is de volledig betegelde, zwarte badkamer met als centerpiece een vrijstaand bad onder het raam.

Voor onze opdrachtgever hebben we het project van eerste schets tot de oplevering kunnen begeleiden, met als resultaat een zorgvuldige inpassing van het maatwerk interieur, het lichtplan en de beeldbepalende stalen puien.Jaar
2023  
Locatie
Den Haag  
Projectontwerpers
Joren Vis, Sander Bouw  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
Theuns Interieurbouw  
Constructeur
DEJA Bouwadviseur