Over ons

FOAM architecten is een eigenzinnig Rotterdams bureau dat wordt gevormd door de architecten Joren Vis en Sander Bouw. Het bureau is gespecialiseerd in het verbouwen van bestaande woningen; van aanbouw tot totaalrenovatie en van exterieur tot interieur.

De ontwerpen van FOAM architecten kenmerken zich door een passend antwoord op de bestaande woning én de wensen van de nieuwe bewoners. Dat kan een heel moderne toevoeging zijn, maar ook het in ere herstellen van een klassiek huis. Een ontwerp is altijd maatwerk, maar ook functioneel, leesbaar en tijdloos.

FOAM architecten vindt goed luisteren belangrijk. Luisteren naar de wensen van de klant, om vervolgens een onverwacht antwoord te kunnen geven op de vraag. Oplossingen bedenken waar nog niet aan was gedacht. Verrassen.

Verbouw

We maken plannen voor verbouwingen van bestaande woningen. Denk daarbij aan het ontwerp voor een aanbouw, opbouw, interne verbouwing, verduurzaming of een renovatie.

Interieur

Bijna elke verbouwing heeft een relatie met het interieur. We ontwerpen keukens, badkamers en meubels. Ook geven we advies over kleur, materiaal en verlichting.

Verduurzaming

Isolatie, warmtepomp of zonnepanelen. Iedere (totaal)renovatie vraagt om een specifieke set oplossingen. Wij denken mee over het meest optimale scenario.

Architect aan tafel

Onze dienst voor particulieren met (ver)bouwplannen. Voor een vast bedrag schuiven we aan tafel om mee te denken over specifieke woonwensen.
Meer weten?

Team

Sander Bouw

Architect

Sander Bouw (1983) studeerde Cum Laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Architectural Engineering. Hij werkte bij Van Aken Architecten in Eindhoven en Urban Affairs in Rotterdam. Als architect is Sander te typeren als doortastend, conceptueel sterk en een goede luisteraar.

Sander woont met zijn vriendin en kinderen in het Molenlaankwartier in Rotterdam. Sander is een fervent muziekliefhebber en maakt in zijn vrije tijd graag tochten op de racefiets.

Architectenregister: 1.100201.036

Joren Vis

Architect

Joren Vis (1984) studeerde Cum Laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Architectural Engineering. Hij richtte Shiny Webdevelopment op, waar hij zich ontwikkelde als ondernemer en grafisch ontwerper. In zijn werk als architect is Joren betrokken, precies en uitermate creatief.

Joren woont met zijn vriendin en kinderen in Oud Hillegersberg in Rotterdam. Joren brengt graag tijd door met zijn gezin. Daarnaast gaat hij graag hardlopen en sloeproeien.

Architectenregister: 1.100201.059


Iris Uythof

Junior architect

Laura Aletrino

Assistent ontwerper

Onze werkwijze

Onze werkwijze kenmerkt zich door een aantal opeenvolgende fasen. Bij ons kun je zelf het gewenste traject bepalen.

Kennismaking

We komen graag langs voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de wensen. We luisteren aandachtig en maken eventueel foto’s van de locatie.

Offerte

Per e-mail ontvang je een offerte waarin we de opdracht en onze werkzaamheden duidelijk omschrijven, de kosten inzichtelijk maken, tezamen met een planning.

Inmeten

Elk verbouwingstraject begint met het nauwkeurig inmeten van de bestaande woning. Met deze gegevens tekenen we de woning volledig digitaal in zowel 2D als 3D.

Voorontwerp

In een aantal mogelijke alternatieven laten wij onze visie op de plannen zien. Meestal zijn dit zo’n 2 á 3 verschillende ontwerpen, die we zowel in tekeningen als 3D impressies presenteren

Definitief ontwerp

We werken het voorontwerp uit in één ontwerp: het DO. Met plattegronden, aanzichten, doorsnedes en 3D impressies presenteren wij een zo compleet mogelijk beeld.

Bouwaanvraag

Wanneer een werk vergunningsplichtig is, vragen wij een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. We zorgen ook voor de coördinatie tussen de overige adviseurs, zoals de constructeur.

Gunning

We stellen de tekeningen van het ontwerp beschikbaar, zodat aannemers een offerte kunnen uitbrengen. Voor technische vragen zijn wij het aanspreekpunt. Ook maken we een vergelijking tussen de offertes van de verschillende aannemers.

Bouwbegeleiding

Als er een aannemer gekozen is en de bouw van start kan gaan, spreken we een aantal vaste momenten voor bouwvergaderingen af. Tijdens de bouwvergaderingen lopen we gezamenlijk over de bouwplaats en kijken we of alles naar wens verloopt en helpen we bij het maken van de laatste keuzes.

Oplevering

Gezamenlijk lopen we over de bouwplaats en wordt het werk beoordeeld. We maken een lijst met werkzaamheden die eventueel nog uitgevoerd moeten worden. Uiteraard is de aannemer hier ook bij aanwezig.


FOAM architecten is lid van de BNA

FOAM is lid van de Bond voor Nederlandse architecten (BNA). Deze branchevereniging zet zich sterk in voor de architectenbranche. De BNA werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken (Bron).

Architecten die bij de BNA zijn aangesloten staan zijn onder meer ingeschreven in het wettelijk architectenregister, hebben minimaal twee jaar praktijkervaring en zijn verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.