Over ons

FOAM architecten is een eigenzinnig Rotterdams bureau dat wordt gevormd door de architecten Joren Vis en Sander Bouw. We richten ons op de particuliere woningmarkt en zorgen met een transparante en no-nonsense aanpak voor een geheel eigen benadering van het architectenvak.

Onze missie: een onverwacht antwoord geven op de vraag. Oplossingen bedenken waar nog niet aan was gedacht. Verrassen. Onze stijl: tijdloos, functioneel, leesbaar, strak, opgewekt.

Bekijk hieronder wat we ontwerpen, wie we zijn en hoe we te werk gaan.

Nieuwbouw

We ontwerpen nieuwbouwwoningen. Vrijstaand, levensloopbestendig of duurzaam. Altijd specifiek ontworpen en passend in de context.

Verbouw

We maken plannen voor verbouwingen van bestaande woningen. Denk daarbij aan het ontwerp voor een aanbouw, opbouw, interne verbouwing of een renovatie.

Interieur

Bijna elke verbouwing heeft een relatie met het interieur. We ontwerpen keukens, badkamers en meubels. Ook geven we advies over kleur, materiaal en verlichting.

Architect aan tafel

Onze dienst voor particulieren met (ver)bouwplannen. Voor een vast bedrag schuiven we aan tafel om mee te denken over specifieke woonwensen.
Meer weten?

Team

Sander Bouw

Architect

Sander Bouw (1983) studeerde Cum Laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Architectural Engineering. Hij werkte bij Van Aken Architecten in Eindhoven en Urban Affairs in Rotterdam. Als architect is Sander te typeren als doortastend, conceptueel sterk en een goede luisteraar.

Sander woont met zijn vriendin en kinderen in het Molenlaankwartier in Rotterdam. Sander is een fervent muziekliefhebber en maakt in zijn vrije tijd graag tochten op de racefiets.

Architectenregister: 1.100201.036

Joren Vis

Architect

Joren Vis (1984) studeerde Cum Laude af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Architectural Engineering. Hij richtte Shiny Webdevelopment op, waar hij zich ontwikkelde als ondernemer en grafisch ontwerper. In zijn werk als architect is Joren betrokken, precies en uitermate creatief.

Joren woont met zijn vriendin en kinderen in Oud Hillegersberg in Rotterdam. Joren brengt graag tijd door met zijn gezin. Daarnaast gaat hij graag hardlopen en sloeproeien.

Architectenregister: 1.100201.059


Iris Uythof

Junior architect

Laura Aletrino

Assistent ontwerper

Pim Voermans

Assistent ontwerper


Vacatures

Op dit moment zijn we op zoek naar een stagiair(e).

Lees meer

Voormalig teamleden

Pim Pelt, Margot van Bekkum, Amber Huijzers, Katherine White, Franziska Dalheimer, Bart Punte, Ben van Zelst, Menno Versluis

Onze werkwijze

Onze werkwijze kenmerkt zich door een aantal opeenvolgende fasen. Elk bouwproject heeft nagenoeg dezelfde opbouw. Bij ons kunt u zelf het gewenste traject bepalen.

Kennismaking

Tijdens een eerste gesprek bespreken we uw wensen.

Offerte

Per e-mail ontvangt u een offerte met ons honorarium.

Inmeten

Bij een verbouwing komen we de bestaande woning inmeten.

Voorontwerp

In een aantal alternatieven laten wij onze visie op de plannen zien

Definitief ontwerp

We werken het voorontwerp uit in één ontwerp: het DO.

Bouwaanvraag

Indien nodig vragen wij een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

Gunning

We begeleiden de aannemersselectie.

Bouwbegeleiding

Tijdens bouwvergaderingen bespreken we de voortgang van het werk.

Oplevering

Gezamenlijk lopen we over de bouwplaats en beoordelen we het werk.

FOAM architecten is lid van de BNA

FOAM is lid van de Bond voor Nederlandse architecten (BNA). Deze branchevereniging zet zich sterk in voor de architectenbranche. De BNA werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken (Bron).

Architecten die bij de BNA zijn aangesloten staan zijn onder meer ingeschreven in het wettelijk architectenregister, hebben minimaal twee jaar praktijkervaring en zijn verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.