Wassenaar

Wil je je huis in Wassenaar verbouwen? FOAM architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van renovaties in Wassenaar.

Verbouwen van een bestaand huis; hoe werkt dat eigenlijk?

Misschien heb je net een huis gekocht in Wassenaar. Of is je huidige woning aan een ingrijpende verbouwing toe. In veel gevallen voldoet een woning op een zeker moment niet meer aan de wensen van haar bewoners. Het is dan tijd voor een verbouwing. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Naast het vervangen van bijvoorbeeld de keuken en de badkamer, kun je ook de gehele indeling van het huis aanpassen.

Bij zo’n grote verbouwing of totaalrenovatie komt een hoop kijken. Soms is een aanbouw noodzakelijk om net die extra vierkante meters te realiseren. We kijken daarbij altijd naar het bestaande huis en wat daar goed bij zou passen. In Wassenaar hebben we hier al veel verschillende ontwerpen voor gemaakt.

Ook duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Een verbouwing is een ideaal moment om ook je woning te verduurzamen. Denk daarbij aan het isoleren van de vloeren, de wanden en het dak. Bij veel renovaties worden ook de kozijnen vervangen.

Al deze onderdelen bij elkaar vormen de basis voor het ontwerp van de verbouwing. Dat is best veel en niet altijd even overzichtelijk. FOAM architecten helpt je hier graag bij. Samen maken we een plan voor de verbouwing van jouw woning in Wassenaar. We luisteren goed naar je wensen en verrassen met een nieuwe indeling. We kunnen het gehele traject van schets tot oplevering begeleiden, zodat jij je op de leuke onderdelen van de verbouwing kunt richten.

Verbouwen in Wassenaar

FOAM architecten is thuis in Wassenaar. We hebben er al veel verbouwingen ontworpen en begeleid. Of je nu in de Kieviet, Oud Wassenaar of Rijksdorp woont; wij kennen het type woningen en de (on)mogelijkheden die daarmee samenhangen. Elk type woning vraagt om een eigen benadering.

Voor sommige verbouwingen is een omgevingsvergunning verplicht. Ook voor de verbouwing van jouw huis in Wassenaar kan een omgevingsvergunning nodig zijn. In Wassenaar hebben relatief veel woningen de status van beschermd dorpsgezicht. FOAM architecten regelt de benodigde aanvragen en weet de weg in de Wassenaarse regelgeving.

Als de plannen compleet zijn helpen we met zoeken van een geschikte aannemer in Wassenaar of omstreken. Door onze ervaring hebben we een uitgebreid netwerk van betrouwbare aannemers.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een verbouwing van jouw woning in Wassenaar? FOAM architecten denkt graag met je mee. Ter inspiratie kun je alvast onderstaande projecten bekijken.

Werkend vanuit de Dassenfabriek

FOAM architecten is een Rotterdams bureau dat is gespecialiseerd in het verbouwen van bestaande woningen; van aanbouw tot totaalrenovatie en van exterieur tot interieur.

Het kantoor van FOAM bevindt zich in een markant gebouw aan de Provenierssingel in Rotterdam: de Dassenfabriek. Samen met de buurpanden was hier van 1950 tot het begin van de jaren ’70 stropdassenfabriek Micro gevestigd. Na het vertrek van de stropdassenfabriek heeft het gebouw enkele jaren leeggestaan, waarna er kantoren in kwamen. Dit onder protest van diverse buurtbewoners en actiecomités.

In de loop der jaren is het gebouw getransformeerd tot kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw. Tot 2022. Achter de klassieke gevels gaan sindsdien weer woningen (en het kantoor van FOAM) schuil.

Benieuwd geworden? Maak een afspraak