Fotografie: Nicoline Rodenburg

Op een beschutte en toch centrale ligging in Wassenaar ligt deze markante, rietgedekte villa. De woning is in de loop der jaren flink verbouwd en uitgebreid. Het ontbrak echter aan een heldere structuur en een logische indeling. Bovendien was de woning inmiddels flink gedateerd, waardoor een ingrijpende verbouwing nodig was. 

De wens van de opdrachtgever om daarnaast veel vierkante meters toe te voegen heeft zich vertaald in een helder concept. De basis van de woning - het witte, rietgedekte landhuis - is in ere hersteld. Aan de achterzijde zijn de bestaande aanbouwen gesloopt. Deze hebben plaats gemaakt voor een nieuwe aanbouw met een contrasterende vormgeving en materialisatie. Nu is weer goed zichtbaar wat het oorspronkelijke huis is en wat de toevoeging. De overgang tussen beide is vormgegeven als een glazen 'tussenlid'. 

De nieuwe aanbouw is voorzien van een ruime kelder, die plaats biedt aan een onder meer een thuisbioscoop.De begane grond van de woning kenmerkt zich door veel licht en ruimte De grote raampartijen met aluminium kozijnen van Reynaers zorgen voor een optimale verbinding met de omliggende tuin en aangrenzende terrassen. De verschillende ruimtes zijn allemaal met elkaar verbonden, maar door (glazen) schuif- en taatsdeuren ook subtiel van elkaar te scheiden. De keuken met groot kookeiland vormt het hart van de woning, vanuit waar alle overige ruimtes te benaderen zijn. 

Op de verdiepingen is een vijftal ruime slaapkamers en drie badkamers gecreëerd, waarvan één ensuite aan de master bedroom. Om alle ruimtes van voldoende daglicht te voorzien zijn in het dak zowel rieten dakkapellen als Velux dakvensters toegepast.Jaar
2019  
Projectontwerpers
Sander Bouw, Joren Vis, Iris Uythof  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Bouwlinq  
Constructeur
Promad