Fotografie: Myrthe Slootjes

In een rustige hoek van de Rotterdamse wijk Kralingen onwierpen we voor onze opdrachtgevers de renovatie van een mooie, maar gedateerde, geschakelde villa. De in 1931 door J.P.L Hindriks getekende woning was in de loop der jaren helaas veelvuldig verbouwd, waardoor er met name aan de achterzijde een rommelige situatie was ontstaan. Belangrijk element in het nieuwe ontwerp wordt dan ook gevormd door een nieuwe, contrasterende, aanbouw die al deze toevoegingen vervangt en de achterzijde van de woning weer één eigentijds gezicht geeft, zonder afbreuk te doen aan de originele elementen.

De buitenzijde van de aanbouw is afgewerkt met een combinatie van zwarte horizontale latten en baksteen van Petersen Tegl. Door gebruik te maken van grote overstekken en uitstekende penanten wordt de zon in de zomer zoveel mogelijk buiten gehouden, terwijl in de overstek verwerkte knikarmschermen de mogelijkheid bieden de zon ook op andere momenten te weren.De nieuwe aanbouw biedt plaats aan een ruime eetkamer en keuken, die met een op de originele plek teruggebrachte, maar modern uitgevoerde, schuifseparatie is afgesloten van de woonkamer.  

De woning is waar mogelijk zo goed mogelijk verduurzaamd; de aanbouw voldoet aan de nieuwbouw eisen, en in de woning zelf is de begane grond vloer volledig vervangen door een renovatievloer. Op de verdiepingen zijn waar nodig kozijnen vervangen en is de schuine kap volledig geïsoleerd.Voor dit werk begeleidden we het volledige traject, van voorontwerp, definitief ontwerp, selectie van de aannemers, maar ook de begeleiding gedurende de bouw en de integratie van ontwerpen van derden (badkamer, keuken, interieurbouw).Jaar
2023  
Locatie
Rotterdam  
Projectontwerpers
Joren Vis, Sander Bouw, Iris Uythof  
In samenwerking met
Erik Koijen Interieur  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Sens Bouw  
Interieurbouw
Peters Interieurbouw  
Constructeur
Geelhoed Engineering