Fotografie: Nicoline Rodenburg

In opdracht van een Rotterdams gezin ontwierpen we deze renovatie van een klassiek herenhuis in Kralingen. Hoewel eerdere bewoners zichtbaar met liefde voor de woning hadden gezorgd was het tijd voor een flinke renovatie, maar met respect voor de structuur van het huis en de aanwezige details. 

De aanwezigheid van een half verdiepte kelder, de voor de wijk kenmerkende sprong in de middelste draagmuur en het bijzondere boogje in de eetkamer vormden tegelijkertijd zowel de uitdaging als ook de belangrijkste aanknopingspunten voor de voorgestelde ingrepen in het huis.In nauw overleg met de opdrachtgevers tekenden we een nieuwe indeling voor alle verdiepingen, ontwierpen we al het nieuwe maatwerk meubilair en kwam er een fijn lichtplan met daarin een mix van nieuwe armaturen en bekende klassiekers. 

Een terugkerend accent in de woning zijn de ranke eikenhouten elementen: van de glazen deur in de woonkamer, de bekleding van de TV-kast en niskast in de slaapkamer tot het badmeubel in de badkamer.Een bijzonder accent in de renovatie zijn de badkamers en toiletten; ieder met een eigen kleurenpalet, keuze aan tegels en sanitair. Van de diepe groentint met marmer in het toilet op de begane grond tot een gewaagde wit/blauw combinatie in de kinderbadkamer.

De uitvoering werd gecoördineerd door de opdrachtgevers met hun eigen vaste team van aannemers en leveranciers. Jaar
2022  
Locatie
Rotterdam  
Projectontwerpers
Joren Vis, Sander Bouw, Pim Pelt, Iris Uythof  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Smits Vastgoedzorg  
Interieurbouw
Domburg Bodegraven