Fotografie: Nicoline Rodenburg

Het renovatieplan voor deze jaren ’20 tussenwoning benadrukt de hoogte en authentieke elementen op een hedendaagse manier. Met gebruik van bestaande elementen tegenover stevige ruimtelijke ingrepen is een speels plan gerealiseerd.

Eén van de ingrepen is de 2 etage hoge vouwpui in de achtergevel. Samen met een vide in de etagevloer creëert dit veel daglicht aan de noordzijde van de woning. Aan deze zijde is de keuken geplaatst.Middels wanddoorbraken tussen bestaande keuken en eetkamer is een grote leefkeuken ontstaan.
Boven het kookeiland is een grote vide gemaakt. De gewenste extra leefruimte wordt gerealiseerd rondom de vide in de vorm van een studeer en speelkamer. De verbinding tussen de etages wordt gemaakt in de keukenkast. De hoge keukenkasten wand is dieper uitgevoerd, een trap is geïntegreerd en het verdiepingshoge wandelement bestaat uit schappen welke uitlijnen met de trapteden. De schappen zijn uitneembaar, waardoor de compositie van het wandelement aanpasbaar is. Het maatwerkmeubel is een eyecatcher tussen de etagesIn het ontwerp voor een nieuwe ruimte indeling is gebruik gemaakt van bestaande elementen. Een voorbeeld is de oude lichtschacht welke nu uitkomt in de gerealiseerde badkamer. Deze ensuite badkamer ligt in het midden van de woning. Naast dat de lichtschacht voorziet in daglicht, is het ook een bijzonder hoge douche geworden. 

 Ook aan de materialisatie van de bad- en toiletruimten is gedacht. In de entree en hal van de woning is een bestaande terrazzo vloer en marmeren lambrisering hersteld. Een knipoog naar deze materialen wordt gemaakt in de nieuwe badruimten met een groot formaat tegel van Mutina.

 Na het ontwerpvoorstel heeft FOAM, in samenwerking met Euroconstruct als aannemer en VandenBerg interieurbouw, de uitvoering begeleid.Jaar
2021  
Projectontwerpers
Joren Vis, Sander Bouw, Iris Uythof  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
Van den Berg Interieurbouw  
Constructeur
Adviesbureau Bons