Tekst & foto's: Priscilla de Putter & Nicoline Rodenburg

“Via Architect aan Tafel kwamen Sven en Barbara bij ons terecht. Ze waren enthousiast over de eerste schetssessie en zo startte een mooie samenwerking tussen hen, ons en Euroconstruct. Het exterieur werd met mate gerenoveerd, de plattegrond ging wel flink op de schop. Kleine kamertjes ruimden het veld ten gunste van meer ruimtelijkheid.” Statements, zoals het openbreken van de achtergevel, transformeerden de wat verstofte villa in een moderne, verrassende en ruimtelijke woning met respect voor het originele ontwerp van architect Dirk Roosenburg.

Van de Amsterdamse binnenstad naar het groen van Wassenaar: Sven liep al lang met dat idee rond, maar Barbara wilde de stad nog niet uit. Toen het weer eens ter sprake kwam, toonde hij haar de villa aan de Zijdeweg die ze uiteindelijk zouden kopen. Het bleek ook nog eens een ontwerp van architect Dirk Roosenburg, die in de jaren twintig het eerste KLM-kantoor én Villa Windekind in Den Haag ontwierp: een pand waar Sven een stiekeme liefde voor koesterde. Dat moest wel een goede koop zijn!“Het verloop van deze verbouwing was oprecht een verademing”

Zo charmant als het exterieur van het pand, zo gedateerd was het interieur ervan. Op aanraden van Barbara’s broer - hij had een paar maanden ervoor met de heren van FOAM om tafel gezeten - boekte Sven een schetssessie via ‘Architect aan Tafel’. Sven: “Voor een schappelijk bedrag komen ze ‘s avonds langs voor een gesprek en het maken van wat schetsen. We hadden direct een klik.” En dat zegt iets, want Sven en Barbara verbouwden hun twee vorige woningen in Amsterdam grondig. Het gevoel bij FOAM was direct goed. “Sander vertelde over hun goede samenwerking met Euroconstruct en dat wekte direct mijn interesse: uit ervaring weet ik dat goede aannemers moeilijk te vinden zijn.”De verbouwing verliep vlot en de verhuizing naar Wassenaar deed het gezin goed. “In Amsterdam moesten we voor alles - sporten, naar het bos - de stad uit. Het gezinsleven was daardoor zwaarder. Bovendien werk ik in Zuid-Holland en ben ik nu een stuk sneller thuis.” De zoekopdracht die Sven in Wassenaar uit had staan, loonde. Hij vond de villa waar hij verliefd op werd. Samen met FOAM en Euroconstruct werd het ook een stijlvolle en functionele gezinswoning. “Alles, van de kennismaking tot het ontwerp en de uitvoering van de verbouwing, verliep ontzettend soepel. De samenwerking met zowel de architecten van FOAM als de uitvoerders van Euroconstruct was écht een verademing.”Jaar
2016  
Locatie
Wassenaar  
Projectontwerpers
Sander Bouw, Joren Vis  
In samenwerking met
BinnenVorm  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
Van den Berg interieurbouw  
Constructeur
Buro Storm