Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

14 January 2011

Een nieuw concept voor de horeca

Eind vorig jaar deden we mee aan de Satelliet Design Challenge: een ontwerpwedstrijd waarbij gevraagd werd naar een vernieuwend concept voor de drankverstrekkende horeca. Een interessant vraagstuk, want hoewel café's en restaurants allemaal erg hun best doen om uniek te zijn, verschillen ze in essentie maar weinig van elkaar.

Lees verder

6 January 2011

Nieuw jaar, nieuwe website

Een jaar geleden gingen we van start met een nieuwe flitsende website. Eenvoud was het devies: een website die leek te bestaan uit slechts één pagina bood toch alle informatie die we als architectenbureau op internet wilden presenteren. Enkele maanden geleden bleek echter dat we deze website toch begonnen te ontgroeien: er kwam meer werk bij, er werd veel geblogd en er was geen ruimte voor het ontplooien van nieuwe (marketing)activiteiten.

Lees verder

3 January 2011

Terugblik op een eerste jaar FOAM

Dat de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt werd het afgelopen jaar wederom bewezen. Op 1 januari 2011 vierde FOAM haar eerste verjaardag, en wat een eerste jaar is het geweest! Een terugblik op 12 maanden ontwerpen en ondernemen, en de hoogtepunten die we gedurende onze reis tegen mochten komen.

Lees verder

2 December 2010

Een kijkje in de keuken van FOAM

Vertelden we eerder dit jaar al over onze manier van digitaal samenwerken, deze keer nemen we jullie mee door één van onze projecten. In mei van dit jaar begonnen we aan het project ‘Woning Bouw’, de verbouwing van een appartement in het hartje van Maastricht. Na een eerste verkennend gesprek stelden we een programma van eisen op en begon het creatieve proces: al pratend en schetsend tekenden zich de contouren af van een concept voor de woning.

Lees verder

5 November 2010

De wijde wereld in

Zijn we nu architect, ondernemer, of zit het ergens daartussen, zo vroegen we ons een tijd geleden nog hardop af in onze blog. Met de eerste verjaardag van FOAM in zicht merken we steeds beter dat we ons dagelijks met beide zaken bezighouden. En, niet onbelangrijk, dat we ons in beide werelden met veel plezier bevinden en er vrijwel iedere dag iets nieuws te leren of te ontdekken valt.

Lees verder

19 October 2010

Wat brengt FOAM in Brussel en Hengelo?

FOAM reist het hele land door. Projecten in Groningen, Maastricht en Goes hebben ons al laten genieten van kilometers spoor en asfalt, en sinds kort kunnen ook Brussel en Hengelo aan dit lijstje worden toegevoegd. Hoewel de steden in niets op elkaar lijken, hebben ze voor FOAM toch één ding gemeen: een ideeënprijsvraag omtrent een voor de stad belangrijk gebouw. Met deze insteek brachten we recentelijk een bezoek aan Brussel en Hengelo.

Lees verder

12 October 2010

Architect, ondernemer, of ergens daartussen?

Sinds 1 oktober 2010 moeten ook zelfstandig werkende architecten zich officieel inschrijven als ondernemer in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, waarmee de organisatie er een nieuwe doelgroep bijkreeg die ze graag van de nodige informatie willen voorzien. Seminars, workshops en lezingen voor een professie die vooral zelf graag aan het woord is; het lijkt een onbegonnen zaak, en 4 oktober 2010 gaf maar weinig hoop voor de toekomst.

Lees verder

30 September 2010

Twee projecten in een nieuw daglicht

De oplettende bezoeker van designbyfoam.nl zal het niet ontgaan zijn dat we onlangs een paar projecten in een nieuw daglicht geplaatst hebben. Projecten waar het in 2008 allemaal mee begon: de door studievereniging CHEOPS uitgeschreven prijsvraag 'Project B' en het gerealiseerde interieur voor het bedrijf InterimQuest.

Lees verder

21 September 2010

FOAM bouwt Woning Bouw

Het is inmiddels zo'n twee maanden geleden dat we schreven over 'een tweede huis in de stad aan de Maas', waarmee het startschot werd gegeven voor het interieurontwerp van een appartement in Maastricht. Het werd een traject waarbij vrijwel alle facetten van het interieurontwerp werden doorlopen: elk denkbaar onderdeel hebben we aangepakt om het nieuwe appartement tot in het kleinste detail vorm te geven en zo de verschillende kleine ruimtes samen te smeden tot een eenheid in ruimte, gebruik en beleving.

Lees verder

15 September 2010

TUC 2010: Het resultaat

Vorige week maandag was het zover: Na bijna een jaar van voorbereiding vond de tweede Tilburg University Cantus plaats. In onze vorige post vertelden we al dat de gehele huisstijl van de TUC door FOAM ontworpen is. Gelukkig bleek dat deze ontwerpen ook in het echt goed uit de verf kwamen:

Lees verder

6 September 2010

TUC 2010: van visitekaartje tot podiumontwerp

Vandaag wordt voor de tweede keer de Tilburg University Cantus georganiseerd. Sinds eind vorig jaar is FOAM betrokken bij de organisatie van dit grote evenement in Tilburg: we leverden tot nu toe het logo, de huisstijl, website, tickets, posters, codex (boek met liedjes), spandoeken, vlaggen, banners en automatiseerden daarnaast ook het hele bestelproces. Meer over de TUC kun je lezen op www.tilburguniversitycantus.nl.

 

Lees verder

2 September 2010

Oog in oog met het Droogdokkeneiland

De oplettende bezoeker van designbyfoam.nl zal het niet ontgaan zijn dat er onlangs een nieuw project aan het werk van FOAM is toegevoegd: het Droogdokkeneiland. Dit voormalige havengebied in Antwerpen kwam al terug in onze projecten Paradox en Bestemming (on)bekend, waarvoor we in het voorjaar van 2008 voor het eerst oog in oog stonden met de gigantische droogdokken en de vervallen bouwwerken. Vergane glorie, maar met ontzettend veel potentie.

Lees verder

Laatste artikel bereikt