Na een vijftal weken van vakanties, waarbij we één voor één hebben genoten van de Italiaanse of Nederlandse cultuur, is de bezetting in de Creative Factory weer compleet. Hoewel het weer zich dit jaar niet van haar beste kant heeft laten zien en de regen ons uitzicht op de bouw van OMA's 'De Rotterdam' regelmatig wist te verstoren, kijken we toch terug op een mooie zomer. Een zomer waarin verschillende projecten werden afgerond en nieuwe opdrachten zijn gestart. Hoogste tijd voor een update in een rondje Nederland!

Onze zomer werd ingeluid op 24 juni, met de lancering van yourroomintilburg.com. Via deze website, die we in opdracht van de Universiteit van Tilburg ontwikkelden, kunnen buitenlandse studenten passende woonruimte vinden voor hun studie in Tilburg. Zowel de layout als het administratieve beheer van de website werden door FOAM ontworpen, en zullen in de volgende blog uitgebreid aan bod komen. Houd onze website, Twitter of Facebook dus in de gaten.

Yourroomintilburg.com

Van Tilburg reisden we door naar Wageningen, waar twee badkamers van de familie Duif om een nieuw ontwerp vroegen. Na een aantal schetsontwerpen aan de opdrachtgevers te hebben gepresenteerd zijn voor beide badkamers een variant verder uitgewerkt, waarbij frisse kleuren en subtiele scheidingen het uitgangspunt vormen. De definitieve ontwerpen zijn inmiddels opgeleverd en de uitvoering zal niet lang op zich laten wachten!

Één van de ontworpen badkamers in Wageningen

Nog tijdens het ontwerpen van de badkamers werden we gebeld door een familie uit Utrecht, die naar aanleiding van een eerder ontwerp voor een zolder in Voorburg ons uitnodigde voor een gesprek. Ook zij hebben een zolder die niet langer voldoet aan hun huidige eisen; aan FOAM de vraag om een ontwerp te maken waarbij de zolder van opslagruimte veranderd in een tweetal slaapkamers met bergruimte. De eerste schetsen zijn inmiddels gemaakt en in de loop van komende maand zal het ontwerp verder vorm krijgen.

Huidige situatie van de zolder in Utrecht

De reis van deze zomer vervolgde zich zuidwaarts, naar Best. Een bijzondere ontmoeting, aangezien we via Twitter met deze opdrachtgevers en hun opgave in contact kwamen. Een centraal gelegen trap kenmerkt de woning en deelt deze op in verschillende ruimtes. Door middel van een tweetal ontwerpen zijn nieuwe mogelijkheden aan het licht gekomen, die de benedenverdieping optimaal benutten en de keuken en woonkamer met elkaar verbinden. Een enthousiaste opdrachtgever liet ons weten op termijn tot realisatie over te willen gaan; met dank aan de vandaag de dag veelbesproken social media staat ons en de opdrachtgever nog iets moois te wachten.

De open keuken wordt verbonden met de woonkamer

Het kookeiland vormt een onderdeel van de trap

Het voorlopige eindpunt van de zomermaanden bevindt zich in het uiterste zuiden van ons land, ten oosten van Maastricht. In de nieuw te bouwen wijk 'Bemelen de Steeg' hebben onze opdrachtgevers een kavel op het oog waar ze hun droomwoning willen realiseren. Na het groene licht dat gisteren gegeven is gaan we aan de slag met een schetsontwerp voor de woning, om gezamenlijk de mogelijkheden van het taartvormige kavel te onderzoeken en de wensen van de opdrachtgevers op verrassende wijze te vertalen naar hun ideale woning. Wordt vervolgd!

Nu nog leeg, straks bebouwd met een ontwerp van FOAM?

Een mooie en goedgevulde zomer was het dus zeker te noemen. Want naast de verschillende opdrachten zijn we ook nog bezig geweest met de huisstijl van de Tilburg University Cantus die aanstaande maandag in Tilburg gehouden wordt, schreven we op verzoek van El Tekst een nog te verschijnen blog voor 2010LAB en gaven we gisteren een lezing in de Creative Factory voor studenten van de Rotterdam School of Management. Maar, gelukkig hebben we nog voldoende tijd over om te ontspannen met onze nieuwste aanwinst. Het enige dat we zo nu en dan misten aan onze tijd op de TU, vult sinds kort de lege ruimte naast onze bureaus. Maar maakt, heel misschien, binnenkort alweer plaats voor een nieuw creatief project. Inspiratie is er in ieder geval genoeg!

De nieuwste aanwinst op 3 Rechts