Laten we maar beginnen met het uitleggen van de titel. Nee, ons kantoor ligt niet vol met slaapzakken en backpacks, en nee, we hebben ook (nog) geen opdracht gekregen een grote studentenflat te ontwerpen. Wat dan wel?

De startpagina van Yourroomintilburg.com

In samenwerking met Tilburg University en de Tilburgse studentenwoningcorporaties zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw centraal portaal waar buitenlandse studenten hun tijdelijke kamer in Tilburg kunnen reserveren: Yourroomintilburg.com. Het systeem wordt enerzijds gevoed vanuit de studentenadministratie van de Universiteit, en anderzijds door het aanbod van kamers vanuit WonenBreburg en Kamerbemiddeling Tilburg.

Zoek de kamer die bij je past

Studenten kunnen na aanmelding als student bij de UVT door middel van een unieke code inloggen en maken hun profiel compleet. Ze kiezen een kamer op basis van zoekcriteria waar zij belang aan hechten (grootte, prijs, locatie t.o.v. centrum en campus, etc) en kunnen deze kamer direct reserveren. Betaling van de eerste maanden huur kan ook direct door middel van creditcard. Voor de woningcorporaties wel zo fijn om alvast de borg en voorschot te ontvangen, voor de student de zekerheid dat de kamer ook écht beschikbaar is als hij of zij na een lange reis in Tilburg arriveert.

Bekijk alle kamers op de kaart van Tilburg

Vrijdag 24 juni ging de website live. Met een klap. Hij ging offline. Na wat tweaks en een opgeschaalde server (bedankt Oxilion) kwam de website online en stroomden de bestellingen binnen. Binnen een dag de helft van de beschikbare kamers verhuurd én betaald, een groot succes.

Uitgebreide administratieve mogelijkheden voor de woningcorporaties en de universiteit

De eerste hordes zijn genomen, en het systeem functioneert. Achter de schermen zijn we nu nog flink aan het werk om van het platform ook de komende jaren een stabiele basis te maken voor de kamerverhuur aan buitenlandse studenten in Tilburg. Aangezien het grootste deel van de website alleen op uitnodiging te bezoeken is hebben we ook een instructie gerealiseerd, die ook jullie een blik gunt in de werking van de website: