Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

26 February 2013

Aanbouw Zevenkamp opgeleverd

De verbouwing in Rotterdam Zevenkamp waar we al eerder over berichtten is inmiddels opgeleverd. Een uitgebreide projectbeschrijving en meer foto's kun je vinden bij het betreffende project.

Lees verder

28 January 2013

Van Zuid naar Noord

Het is zover, na 2 mooie jaren hebben we de Creative Factory op Rotterdam Zuid verlaten voor een eigen kantoorruimte dichtbij Rotterdam Centraal. Aan de Provenierssingel 66B gaan we samen met HERO DC en Wenken.nl weer hard aan de slag voor onze opdrachtgevers.

Ben je benieuwd naar ons nieuwe kantoor? Loop dan gerust eens binnen.

Lees verder

21 December 2012

FOAM wenst iedereen een creatief 2013!

Wij kijken terug op een mooi 2012 en wensen iedereen vanuit Rotterdam een creatief, gelukkig en gezond 2013. Ook volgend jaar staan we weer voor jullie klaar! Per 1 februari 2013 gaat FOAM verhuizen. Ons nieuwe bezoekadres: Provenierssingel 66B, 3033EN Rotterdam. 

Lees verder

26 November 2012

Ravottuh!

Ook dit jaar heeft de gemeente Rotterdam het Stadsinitiatief uitgeschreven, een 'wedstrijd' waarbij het beste initiatief uit de stad de middelen krijgt om dit plan te realiseren. Vorig jaar was de Luchtsingel de gelukkige winnaar. Dit jaar doen wij, met een breedgeoriënteerde groep ondernemers, organisaties en individuen mee aan het initiatief onder de noemer 'Ravottuh'. 

Lees verder

23 November 2012

De praktijk volgens FOAM

Na precies een jaar keerden we weer terug naar onze oude roots: de Technische Universiteit Eindhoven. Gedurende twee dagen stond de faculteit bouwkunde in het teken van de Bouwkunde Bedrijvendagen. Naast een uitgebreide informatiemarkt waar bedrijven zich konden presenteren, werden er door architecten lezingen gegeven en waren er diverse workshops. FOAM gaf één van deze workshops met als titel 'de praktijk volgens FOAM'. Een korte terugblik op een interessante middag...

Lees verder

24 September 2012

Van brainstormsessie tot uitvoering

Hoewel het op onze blog even stil geweest is, hebben we de afgelopen weken alles behalve stil gezeten. Sinds de lancering van de dienst Architect aan tafel begin dit jaar, hebben we aan zo’n 30 verschillende keukentafels gezeten en maakten we plannen voor de meest uiteenlopende verbouwingen. Dat een aantal van deze sessies leidt tot een interessant vervolg, vertelden we al in onze vorige blog. Zo staan we momenteel aan de vooravond van de uitvoering van drie projecten die ooit begonnen als een Architect aan tafel sessie. 

Lees verder

18 July 2012

Architect aan tafel in de krant!

Onze dienst Architect aan tafel heeft afgelopen zaterdag de krant gehaald! In het Algemeen Dagblad (Rotterdam editie) is een uitgebreid artikel gewijd aan onze laagdrempelige dienst voor particulieren die stoeien met (ver)bouwplannen. Tijdens een Architect aan tafel sessie maken we plannen en schetsen voor een mogelijke verbouwing en geven we verrassend advies over een nieuwe indeling en uitstraling. Voor het artikel dat in het Algemeen Dagblad verscheen bezochten we de familie Nieuweboer uit Rotterdam. Zij wilden graag meer praktische leefruimte in hun woning, wat resulteerde in een bijzondere aanbouw die volledig in hout gematerialiseerd werd.   

Lees verder

15 June 2012

Kom ontbijten bij FOAM!

Op 23 juni is het weer de jaarlijkse dag van de architectuur. Door heel Nederland stellen architectenbureau’s hun deuren open en is het mogelijk om een kijkje te nemen in bijzondere gebouwen (in aanbouw) waarvan de deuren anders gesloten blijven.

Ook wij nemen deel aan deze leuke dag en doen er nog een klein schepje bovenop: samen met AIR Rotterdam hebben we geregeld dat het tussen 10 en 12 mogelijk is om bij ons een ontbijtje te nuttigen. Het thema is niet voor niets “Waar voedsel onderdak vindt”. Na het ontbijt kun je aansluiten bij een rondleiding door de Creative Factory, gevestigd in één van de oudste en grootste graansilo’s van Nederland. De rondleiding brengt je op plekken in de silo waar je anders nooit zult kunnen komen. Zeker de moeite waard!

We hopen jullie te mogen verwelkomen op de 23 juni tussen 10:00 en 12:00. Voor het ontbijt geldt wel op=op.

Lees verder

4 May 2012

Enjoy the crisis!

Donderdag 3 mei stond voor ruim 100 bouwkunde studenten van de TU Eindhoven in het teken van de crisis. Onder het motto ‘Enjoy the crisis’ organiseerde studievereniging CHEOPS een symposium waar sprekers als Arnold Heertje en Rudy Stroink de huidige economische recessie bediscussieerden. Om de studenten niet alleen te laten luisteren, maar juist ook actief te laten meedenken over oplossingen, stond het middagprogramma in het teken van workshops. Naast bureau M.E.S.T., eveneens uit Rotterdam, gaf FOAM hier een workshop over ondernemen in de crisis. 

Lees verder

20 April 2012

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

In februari van dit jaar werden we gevraagd een bijdrage te leven aan de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Met het thema van deze editie ‘Making City’ geeft het IABR uiteenlopende visies op hoe we als ontwerpers en bewoners de stad van de toekomst gaan vormgeven. Naast de grotere programma’s als ZigZagCity en Testsite Rotterdam maken ook kleinere initatieven een onderdeel uit van het IABR. Waaronder onze bijdrage aan een route door Rotterdam die de verschillende ‘verdichtingsstrategieën’ van de gemeente Rotterdam vertolkt. Voor ieder van deze zeven strategieën is een ander jong Rotterdams Architectenbureau gevraagd een visie te ontwerpen. Deze visie wordt gepresenteerd door middel van ‘analoge augmented reality’: het beeld wordt gedrukt op een glazen plaat, waardoor de passant een impressie krijgt van de mogelijke toekomstige bestemming op een plek in de stad. 

Lees verder

17 April 2012

Architect aan tafel

Begin 2012 hebben we “Architect aan tafel” in de markt gezet als een nieuwe dienst van FOAM, gericht op de particulier. Eerder schreven we al over onze zakelijke diensten, specifiek voor makelaars: de verkoopimpressies en Architect @ bezichtiging. Met Architect aan tafel willen we particulieren op een snelle en verfrissende manier direct nieuw inzicht geven in hun woonwensen. 

Lees verder

21 March 2012

Nominatie Woensel West Wedstrijd

Begin dit jaar deden we mee aan de Woensel West Wedstrijd, een prijsvraag over optoppingen in de Eindhovense wijk Woensel West. Er werd gevraagd een expressieve opbouw op een sokkel te ontwerpen, waarin gewoond of in ieder geval gelogeerd kon worden. Aangezien er twee locaties waren, besloten we twee inzendingen te maken. Vandaag is bekend gemaakt dat één van onze inzendingen, 1 Bedroom Hotel, genomineerd is. 

Lees verder

Laatste artikel bereikt