Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

24 February 2014

Bouw woning Bemelen gestart

Vorige week is de aannemer gestart met de bouw van de door ons ontworpen woning te Bemelen. De bouwput van de volledig onderkelderde woning is inmiddels gegraven en ook de keldervloer is gestort. We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Lees verder

21 February 2014

Realisatie aanbouw Heinenoord gestart

De aannemer is in Heinenoord inmiddels begonnen met het plaatsen van de prefab elementen van de door ons ontworpen aanbouw.

Lees verder

3 February 2014

Kastenwand Rotterdam

Niet alle werken die we ontwerpen zijn even groot, maar vaak zijn de kleine puzzels minstens zo leuk. Voor een opdrachtgever uit Rotterdam zijn we de afgelopen tijd druk in de weer geweest om een voor haar ideale kastenwand te ontwerpen. Het ontwerp is inmiddels afgerond en de kast zal dit voorjaar gerealiseerd worden.

Lees verder

23 January 2014

3x werk in uitvoering

Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

Lees verder

6 January 2014

FOAM wenst iedereen een inspirerend 2014!

FOAM kijkt terug op een mooi 2013 met uitdagende projecten en prettige samenwerkingen. Graag maken we nog even van de gelegenheid gebruik om iedereen hiervoor te bedanken. En met 2014 nog maar net begonnen wensen we iedereen een mooi en inspirerend jaar toe. Het begin van het nieuwe jaar staat voor FOAM in het teken van diverse projecten door het hele land. In Zuid-Limburg wordt er over een maand gestart met de bouw van een door ons ontworpen vrijstaande woning. Een mijlpaal waar niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgever, al een tijd naar uit kijken. Daarnaast begeleiden we momenteel een tweetal verbouwingen in Den Haag, werken we aan het ontwerp voor een aanbouw mét opbouw in Utrecht en krijgt een woonkamer in Wassenaar een bijzondere transformatie. Iets dichter bij huis, in Schiedam, presenteerden we onlangs een ontwerp voor een verbouwing waarbij een nieuwe erker en veranda zorgen voor een compleet nieuw gevelbeeld van een jaren '80 woning. Benieuwd wat er in 2014 nog meer op ons pad zal komen? Volg het laatste nieuws via de website of Facebook.  

Lees verder

25 November 2013

FOAM ontwerpt dubbele aanbouw in Maassluis

Twee buren uit Maassluis hebben het idee opgevat om gezamenlijk een aanbouw te realiseren. De buitenkant moet één geheel vormen, terwijl de binnenkant ruimte laat voor ieders individuele wensen. Aan FOAM de taak om een ontwerp te maken waar beide buren zich volledig in kunnen vinden. De aanbouw heeft een schuin dak, waarvan de helling gelijk is aan het bestaande dak. Een groot dakvenster zorgt voor veel licht in de aanbouw. De gevel van de aanbouw is neutraal, zodat deze goed aansluit bij beide woningen en toegepaste kleuren. En waar op het ene adres gekozen wordt voor een grote leefkeuken in de nieuwe aanbouw, kiezen de buren voor een verlenging van de woonkamer die in de toekomst kan dienen als slaapkamer. Begin volgend jaar, na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, wordt er met de bouw begonnen.  

Lees verder

29 October 2013

Definitief ontwerp woning Zeeheldenkwartier gereed

In Den Haag wordt binnenkort gestart met de door ons ontworpen verbouwing van een herenhuis in het Zeeheldenkwartier. Door middel van een grootscheepse renovatie wordt de woning, waar de tijd al een jaar of 30 heeft stilgestaan, weer helemaal up-to-date gebracht. Lees meer over dit project op de bijbehorende projectpagina.

Lees verder

16 October 2013

Omgevingsvergunning Heinenoord verleend

Onlangs is de omgevingsvergunning voor de realisatie van de door ons ontworpen aanbouw te Heinenoord verleend. Met de realisatie is reeds begonnen, naar verwachting wordt de aanbouw begin volgend jaar opgeleverd.

Lees verder

9 September 2013

Definitief Ontwerp verbouwing Den Haag gereed

Voor een twee-onder-een-kap woning aan de rand van Den Haag maakten we onlangs een ontwerp voor een ingrijpende verbouwing op de twee bovenverdiepingen. Inmiddels is het Definitief Ontwerp aan onze opdrachtgever gepresenteerd en zal de verbouwing binnenkort van start gaan. Centraal in het ontwerp staat een bijzonder samenspel tussen bad- en slaapkamer en de toepassing van op maat gemaakte meubels. 

Lees verder

4 September 2013

Architect aan tafel op de Bouw- en verbouwbeurs

Op 18, 19 en 20 oktober staat FOAM met 'Architect aan tafel' op de bouw- en verbouwbeurs in de jaarbeurs in Utrecht. De bouw- en verbouwbeurs is bedoeld voor particulieren die met (serieuze) plannen rondlopen voor een kleine of grote verbouwing. Dankzij ons label 'Architect aan tafel' hebben we veel ervaring met dergelijke verbouwingen. Ervaring die we graag met de bezoekers van de beurs willen delen. We hebben een beperkt aantal vrijkaarten voor de beurs te vergeven. Heb je interesse? Laat het dan even weten.

Lees verder

3 September 2013

Omgevingsvergunning Bemelen verleend

Onlangs is de omgevingsvergunning voor de realisatie van de door ons ontworpen vrijstaande woning te Bemelen verleend. Er wordt nu hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de realisatie, de daadwerkelijke bouw gaat nog dit najaar van start.

Lees verder

3 August 2013

Hoogste punt verbouwing Oud-IJsselmonde bereikt

Deze week werd in Oud-IJsselmonde (Rotterdam) het spant ingehesen dat de verbinding vormt tussen een vooroorlogse woning en schuur. Voor deze verbouwing ontwierpen we een verbinding tussen de bestaande woning en schuur op de eerste verdieping, waarna de schuur in een later stadium verbouwd zal worden tot levensloopbestendige woning.

Lees verder

Laatste artikel bereikt