Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

9 September 2014

Architect aan tafel op de Beurs Eigen Huis

Net als vorig jaar staan we ook dit najaar weer op de Beurs Eigen Huis in Utrecht. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober kun je een bezoek brengen aan onze Architect aan tafel stand in de Jaarbeurs. Drie dagen lang gaan we met mensen aan tafel die (ver)bouwplannen hebben. Net als bij een Architect aan tafel sessie op locatie, worden er tijdens een gezamenlijke brainstormsessie plannen gemaakt voor verbouwingen, nieuwbouwwoningen of interieurs. Heb je zelf (ver)bouwplannen of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken om zijn of haar plannen vorm te geven? Dat komt goed uit! We hebben 25 vrijkaarten voor de beurs in de aanbieding. Stuur een e-mail naar en wie weet maak je kans op één van deze gratis toegangskaarten voor twee personen. 

Lees verder

28 July 2014

5x werk in uitvoering

Van de diverse projecten in uitvoering, waar we eerder dit jaar over berichtten, zijn inmiddels de meeste gerealiseerd. De vrijstaande woning in Zuid-Limburg begint ook steeds meer gestalte te krijgen en zal dit najaar opgeleverd worden. Op onze projectpagina voegen we regelmatig nieuwe foto's toe van projecten in uitvoering. De afgelopen tijd hebben we zeker niet stil gezeten en maakten we ontwerpen voor uiteenlopende verbouwingen. Momenteel wordt er op verschillende plekken in het land gewerkt aan de uitvoering van projecten van FOAM.

Lees verder

30 June 2014

Omgevingsvergunning uitbreiding woning Werkendam aangevraagd

Onlangs maakte FOAM een ontwerp voor de uitbreiding van een vrijstaande woning in Werkendam. Voor deze uitbreiding is deze week de omgevingsvergunning aangevraagd. Het ontwerp bestaat uit twee aanbouwen op de begane grond, waardoor de woning levensloopbestendig wordt.

Lees verder

15 June 2014

Verbouwing villa Valkenswaard van start

Deze week is de aannemer in Valkenswaard begonnen met de sloop van het interieur van een jaren '80 villa. FOAM maakte voor deze woning een ontwerp dat voorziet in een ingrijpende verbouwing. De woning wordt intern volledig gestript en open gebroken met als doel het creëren van meer functionele ruimte, licht en contact met de tuin. 

Lees verder

2 May 2014

Nieuw werk: Villa Voorburg

Na een intensief selectieproces is FOAM gekozen als architect om de verbouwing van een fraaie Villa in Voorburg te ontwerpen en te begeleiden. Samen met de opdrachtgevers en Euroconstruct (de aannemer), wordt het ontwerp de komende tijd uitgewerkt, waarna de daadwerkelijke verbouwing snel van start zal gaan.

Lees verder

9 April 2014

Omgevingsvergunning aanbouw Utrecht aangevraagd

FOAM gaat voor het eerst in Utrecht verbouwen. In het oosten van de stad hebben we een aanbouw en interne verbouwing voor een jaren '30 woning ontworpen.

Lees verder

31 March 2014

6x Werk in uitvoering

Hadden we in januari nog drie werken in uitvoering door diverse aannemers, inmiddels is dit aantal gegroeid naar een zestal projecten. Het één bijna afgerond, de ander nog maar net opgestart.

Lees verder

4 March 2014

Realisatie dubbele aanbouw in Maassluis van start

In Maassluis is de aannemer begonnen aan de realisatie van een door FOAM ontworpen dubbele aanbouw. Eind vorig jaar maakten we voor twee buren een ontwerp voor de uitbreiding van hun woning. De aanbouw is als één uniform geheel vormgegeven en uitgewerkt, en zal op die manier ook gerealiseerd worden. Na de heiwerkzaamheden voor de 27 meter lange funderingspalen wordt momenteel gewerkt aan de fundering van de aanbouw. Naar verwachting wordt het project eind april opgeleverd.  

Lees verder

24 February 2014

Bouw woning Bemelen gestart

Vorige week is de aannemer gestart met de bouw van de door ons ontworpen woning te Bemelen. De bouwput van de volledig onderkelderde woning is inmiddels gegraven en ook de keldervloer is gestort. We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Lees verder

21 February 2014

Realisatie aanbouw Heinenoord gestart

De aannemer is in Heinenoord inmiddels begonnen met het plaatsen van de prefab elementen van de door ons ontworpen aanbouw.

Lees verder

3 February 2014

Kastenwand Rotterdam

Niet alle werken die we ontwerpen zijn even groot, maar vaak zijn de kleine puzzels minstens zo leuk. Voor een opdrachtgever uit Rotterdam zijn we de afgelopen tijd druk in de weer geweest om een voor haar ideale kastenwand te ontwerpen. Het ontwerp is inmiddels afgerond en de kast zal dit voorjaar gerealiseerd worden.

Lees verder

23 January 2014

3x werk in uitvoering

Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

Lees verder

Laatste artikel bereikt