Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

4 April 2023

Vordering in De Kapel

In het centrum van Rotterdam wordt nieuw leven geblazen in een monumentaal pand. Aannemer Koers is hard bezig met het realiseren van de getekende plannen van FOAM. De vier appartementen in de voormalige Kapel van de Rotterdamse School mogen binnenkort al hun bewoners verwelkomen.

Meer informatie over het project is te vinden tussen onze werken op de projectpagina.

Lees verder

4 April 2023

In ere herstellen van Rijksmonument DH

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag is toe aan een renovatie van zowel exterieur als interieur. In het ontwerp voor de totaalrenovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld.

Lees verder

3 April 2023

Fotografie: open leefruimte te Wassenaar

Voor het ontwerp van de woning in Wassenaar is het plafond open gewerkt om het prachtige spant tevoorschijn te halen. De woonkamer en keuken worden nu voorzien van licht en ruimte door de nieuwe daklichten en de hoogte die gerealiseerd is. De nieuwe keuken van Keukenstudio Voorschoten maakt het geheel af. Het resultaat mag er zijn!Bekijk onze projectpagina voor meer informatie over het project! 

Lees verder

21 March 2023

Hoekwoning in Hillegersberg

Het werk in Hillegersberg is alweer een tijdje bewoond door onze opdrachtgevers. Het woonplezier is verhoogd door de uitbreiding van de keuken en leefruimte in de kap. FOAM ging langs om het opgeleverde werk te bekijken.

Lees verder

20 March 2023

Vorderingen in Kralingen-Crooswijk

Voor onze opdrachtgevers uit de wijk Kralingen-Crooswijk, ontwierpen we een nieuwe indeling van de begane grond vloer. De vele op- en afstapjes zorgen voor een speels spel in de indeling, waarbij de eiken binnendeuren van Indu Doors het licht mooi doorlaten.

Lees verder

13 March 2023

Familiehuis in het Molenlaankwartier krijgt vorm

Het begin van het nieuwe jaar is het startschot geweest voor de uitvoering van het familiehuis in het Molenlaankwartier. De aannemer werkt aan de aanbouw van de zij- en achtergevel van de bestaande twee-onder-één kap woning. De verbouwing wordt in het voorjaar opgeleverd.

Lees verder

8 March 2023

Winkelpand in uitvoering

Het bestaande winkelpand in Den Haag wordt getransformeerd naar een woning met een nieuwe aanbouw. Op de bestaande footprint heeft FOAM een nieuw ontwerp gemaakt. De aanbouw staat los van de woning en wordt verbonden door een glazen corridor en twee patio’s. De aannemer schiet al aardig op in de uitvoering, waardoor het geheel vorm begint te krijgen.

Lees verder

20 February 2023

Vrijstaande woning krijgt nieuwe look

FOAM maakte een nieuw ontwerp voor de vrijstaande woning te Poortugaal. Het woonhuis oogde wat zwaar door de donkere tinten in de gevel. In het nieuwe ontwerp wordt de woning wit gekeimd, worden de luiken verwijderd en zorgt een breed terras aan de achterzijde voor een frisse look.

Lees verder

4 October 2019

Fotografie: Rijksmonument in Den Haag

Volledige renovatie van een rijksmonument in Scheveningen. Bekijk het project.

Lees verder

15 August 2018

Fotografie: Herenhuis in Kralingen

"Een grondige verbouwing door Euroconstruct maakte van twee voormalige woningen aan de Avenue Concordia een stadspaleis voor consultant Leon. Met de uitbouw met glazen pui aan de achterkant van de woning realiseerde FOAM een echte eyecatcher die bovendien zorgt voor een welkome zee van licht in het huis én ruim zicht op de mooie tuin." Lees het hele verhaal en bekijk de foto's.

Lees verder

27 July 2018

Fotografie: Landhuis Roosenburg

Op een prachtige plek in Wassenaar staat dit indrukwekkende landhuis. In 2017 leverden we hier een renovatie op, het eindresultaat is hier te bekijken.

Lees verder

28 September 2017

Preview: Kralingen

Het herenhuis in Kralingen is inmiddels opgeleverd. Een prachtig pand vol bijzondere details, waarvan hier een voorbeeld: de kastenwand in de keuken is tegelijkertijd de trap tussen keuken in het soutterrain en woonkamer op de bel-etage. De foto's volgen eind 2017.

Lees verder

Laatste artikel bereikt