Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

20 April 2016

Werk in uitvoering: Zijdeweg Wassenaar

In Wassenaar is de aannemer inmiddels gestart met het werk aan de Zijdeweg: het sloopwerk is nagenoeg klaar, waardoor op de plek waar ooit de begane-grondvloer zat een gapend gat naar de kelder is ontstaan. Hogerop in het huis wordt al gewerkt aan de opbouw van wat straks weer een up-to-date villa zal worden.

Lees verder

10 February 2016

Nieuw werk: Zijdeweg Wassenaar

Eind vorig jaar startten we met het ontwerp van de totale renovatie van deze prachtige villa in Wassenaar. Inmiddels is de bouwvergunning aangevraagd en staat de aannemer klaar om begin maart aan te vangen met de werkzaamheden.

Lees verder

20 January 2016

Renovatie Utrecht opgeleverd

Begin 2015 tekenden we voor een klein huisje in Utrecht een complete renovatie inclusief aanbouw. Na maanden hard werk door de aannemer én de opdrachtgeefsters zelf is het project nu afgerond.

Lees verder

15 January 2016

Terugblik op 2015

2015 was het vijfde jaar in het bestaan van FOAM, en een jaar om niet zomaar te vergeten: we rondden in een jaar nooit eerder zoveel projecten af, startten ook niet eerder zoveel projecten en mochten als klap op de vuurpijl ook nog eens onze eerste werkneemster verwelkomen.

Lees verder

21 December 2015

Update uit Wassenaar

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is de aannemer nagenoeg klaar met de werkzaamheden aan het landhuis te Wassenaar. Op de verdiepingen is het werk al afgerond, en ook aan de begane grond wordt nu de laatste hand gelegd: de keuken wordt geplaatst en het plafond heeft hier al de (gewaagde) donkere kleur gekregen. Begin 2016 worden de puntjes op de i gezet en wordt de woning opgeleverd.

FOAM blijft ook na de (bouwkundige) oplevering nog bij de afronding betrokken: het maatwerk meubilair in de woning wordt nu verder ontworpen en in 2016 geplaatst.

Lees verder

25 November 2015

Aanbouw Nieuwegein vordert gestaag

De aanbouw in Nieuwegein heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt, waardoor de nieuwe verhoudingen van de woning duidelijk zijn: de aanbouw is het hoofdvolume geworden, de 'oude' woning is de aanbouw geworden. De komende weken wordt de woning ook intern verder gerenoveerd en afgebouwd.

Lees verder

19 November 2015

Van zolder naar studio

Met in het midden een centraal meubel waarin de toegangsdeur, veel opbergruimte én een aparte badkamer zijn 'verborgen'. Bekijk hier het project.

Lees verder

6 November 2015

In uitvoering: aanbouw Wassenaar

In Wassenaar is de aannemer gestart met het realiseren van een door ons ontworpen aanbouw aan een jaren '50 woning. Naast het realiseren van de aanbouw zal ook de hele woning intern gerenoveerd worden.

Lees verder

6 November 2015

Voortgang landhuis Wassenaar

In Wassenaar vordert het werk aan de door ons ontworpen verbouwing gestaag. De hele woning is gestript en wordt opnieuw afgewerkt, er komt een aanbouw met rieten kap en tot slot worden er grote vouwpuien in de keuken geplaatst om woning en tuin één te laten worden. Lees meer op de projectpagina.

Lees verder

22 September 2015

Werkzaamheden aanbouw Nieuwegein gestart

In Nieuwegein is de aannemer gestart met bouwen. Inmiddels is een groot deel van de originele woning gesloopt, de funderingsplaat gestort en worden de contouren van de nieuwe aanbouw duidelijk. Zodra de aanbouw qua ruwbouw is gerealiseerd zal ook de bestaande woning grondig gerenoveerd worden.

Bekijk hier het volledige project.

Lees verder

1 September 2015

Gerealiseerd: Villa V

Begin dit jaar werd de door ons ontworpen verbouwing van een Villa in de omgeving van Den Haag afgerond. Bekijk het project voor de foto's.

Lees verder

Laatste artikel bereikt