Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

20 March 2023

Vorderingen in Kralingen-Crooswijk

Voor onze opdrachtgevers uit de wijk Kralingen-Crooswijk, ontwierpen we een nieuwe indeling van de begane grond vloer. De vele op- en afstapjes zorgen voor een speels spel in de indeling, waarbij de eiken binnendeuren van Indu Doors het licht mooi doorlaten.

Lees verder

13 March 2023

Familiehuis in het Molenlaankwartier krijgt vorm

Het begin van het nieuwe jaar is het startschot geweest voor de uitvoering van het familiehuis in het Molenlaankwartier. De aannemer werkt aan de aanbouw van de zij- en achtergevel van de bestaande twee-onder-één kap woning. De verbouwing wordt in het voorjaar opgeleverd.

Lees verder

8 March 2023

Winkelpand in uitvoering

Het bestaande winkelpand in Den Haag wordt getransformeerd naar een woning met een nieuwe aanbouw. Op de bestaande footprint heeft FOAM een nieuw ontwerp gemaakt. De aanbouw staat los van de woning en wordt verbonden door een glazen corridor en twee patio’s. De aannemer schiet al aardig op in de uitvoering, waardoor het geheel vorm begint te krijgen.

Lees verder

20 February 2023

Vrijstaande woning krijgt nieuwe look

FOAM maakte een nieuw ontwerp voor de vrijstaande woning te Poortugaal. Het woonhuis oogde wat zwaar door de donkere tinten in de gevel. In het nieuwe ontwerp wordt de woning wit gekeimd, worden de luiken verwijderd en zorgt een breed terras aan de achterzijde voor een frisse look.

Lees verder

4 October 2019

Fotografie: Rijksmonument in Den Haag

Volledige renovatie van een rijksmonument in Scheveningen. Bekijk het project.

Lees verder

15 August 2018

Fotografie: Herenhuis in Kralingen

"Een grondige verbouwing door Euroconstruct maakte van twee voormalige woningen aan de Avenue Concordia een stadspaleis voor consultant Leon. Met de uitbouw met glazen pui aan de achterkant van de woning realiseerde FOAM een echte eyecatcher die bovendien zorgt voor een welkome zee van licht in het huis én ruim zicht op de mooie tuin." Lees het hele verhaal en bekijk de foto's.

Lees verder

27 July 2018

Fotografie: Landhuis Roosenburg

Op een prachtige plek in Wassenaar staat dit indrukwekkende landhuis. In 2017 leverden we hier een renovatie op, het eindresultaat is hier te bekijken.

Lees verder

28 September 2017

Preview: Kralingen

Het herenhuis in Kralingen is inmiddels opgeleverd. Een prachtig pand vol bijzondere details, waarvan hier een voorbeeld: de kastenwand in de keuken is tegelijkertijd de trap tussen keuken in het soutterrain en woonkamer op de bel-etage. De foto's volgen eind 2017.

Lees verder

28 September 2017

Project: Villa Z/W

Verbouwing van een halfvrijstaande jaren '70 villa in Wassenaar. Lees meer op de projectpagina.

Lees verder

5 August 2016

Nieuw werk: Parkweg Den Haag

Dit prachtige maar in een slechte staat verkerende rijksmonument aan de Parkweg in Den Haag heeft een flinke renovatie van zowel exterieur als interieur nodig. In het ontwerp voor de renovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld door een aantal recente verbouwingen ongedaan te maken, daarnaast wordt de woning technisch weer in het 'nu' geplaatst door het vervangen van alle installaties, plaatsing van isolatieglas etc. Met de renovatie wordt dit najaar gestart.

Lees verder

28 April 2016

Werk in uitvoering: Woning Overschie

In Overschie (Rotterdam) naderen de werkzaamheden door de aannemer hun einde. Het werk loopt op schema en de puntjes op de i komen in zicht. Zodra de aannemer het werk oplevert is het tijd voor de schilder, vloerenleggers en interieurbouwer om de klus daadwerkelijk af te maken.

Lees verder

20 April 2016

Start uitvoering: Renovatie BCL10 te Wassenaar

Wederom in Wassenaar is de aannemer inmiddels gestart met de uitvoering van de interne renovatie van een ruime twee-onder-één-kap villa. Het project behelst de renovatie van de begane grond en eerste verdieping, inclusief het realiseren van een nieuwe keuken en badkamer. Tevens worden elektra, CV, verlichting weer helemaal up-to-date gebracht.

Lees verder

Laatste artikel bereikt