Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

20 November 2023

Uitvoering: vorderingen woonhuis te Den Haag

Afgelopen juni was het startschot voor de bouw voor onze opdrachtgevers uit Den Haag. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd door aannemer Euroconstruct en zien we al mooie resultaten! De komende periode worden de laatste stappen gemaakt naar een bewoonbaar woonhuis, waarbij onder andere de interieurbouwer 180 Graden Zuid, de schilder en de parketteur de puntjes op de i zullen zetten.

Lees verder

13 November 2023

Projectfotografie: Herenhuis Den Haag

Voor onze opdrachtgever in Den Haag hebben we dit statige herenhuis van eerste schets tot de oplevering kunnen begeleiden, met als resultaat een duidelijk leesbaar geheel. Fotografe Myrthe Slootjes heeft deze totaalrenovatie prachtig op beeld weten te krijgen. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan snel onze projectpagina.

Lees verder

10 November 2023

Nieuw werk: BLR

Een enthousiast telefoongesprek en FOAM gaat aan de slag met een nieuw project. Het project behelst een interne renovatie met aanbouw aan een bestaande woning langs het water in Rotterdam. Benieuwd naar de plannen? Houdt u de website in de gaten voor updates!

Lees verder

9 November 2023

Projectfotografie: Huis aan Zee

Afgelopen september zijn we op projectbezoek geweest in de Vogelwijk in Den Haag. Dat lieten we jullie weten via onze nieuwsberichten. We hebben geduldig gewacht op de foto’s en die zijn nu eindelijk binnen! Willen jullie ook de foto’s zien en meer weten over dit project? Neem dan snel een kijkje op onze projectpagina.

Lees verder

7 November 2023

Projectfotografie: Geschakelde villa Kralingen

Voor onze opdrachtgevers in Rotterdam hebben we deze geschakelde villa van architect J.P.L. Hindriks volledig kunnen begeleiden. Een belangrijk element in het ontwerp is de nieuwe aanbouw, die de villa een eigentijds gezicht geeft zonder afbreuk te doen aan de originele elementen. Wil je meer weten deze totaalrenovatie? Bekijk dan snel onze projectpagina en neem een kijkje hoe fotografe Myrthe Slootjes deze villa op de foto heeft gekregen.

Lees verder

31 October 2023

DDW tour met Broeinest

Afgelopen week was weer de jaarlijkse DDW (Dutch Design Week) in Eindhoven, een grootschalig negendaags evenement waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Ook FOAM bracht dit jaar een bezoek aan het evenement. De georganiseerde fietstour van Broeinest bracht ons langs alle verschillende facetten van ‘hospitality’, denk hier bijvoorbeeld aan bijzondere materialen of comfortabele meubels. Een erg inspirerende en vooral ook leuke dag!

Lees verder

6 October 2023

Herbestemming van de Dassenfabriek

Aan de Provenierssingel in Rotterdam staat een markant gebouw met twee torentjes: de Dassenfabriek. Zoals de naam al doet vermoeden deed het gebouw vroeger dienst als stropdassenfabriek. In de loop der jaren is het gebouw getransformeerd tot kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw, tot 2022. Achter de klassieke gevels gaan sindsdien 11 appartementen (en ons kantoor!) schuil.

Ook verbouwplannen? Kom gerust langs op ons nieuwe kantoor, dan kun je met eigen ogen zien hoe onze plannen werkelijkheid zijn geworden.

Wil je meer weten over de transformatie van de Dassenfabriek, bekijk dan ook onze instagram pagina of neem een kijkje op de projectpagina.

Lees verder

29 September 2023

Hoekwoning Hillegersberg opgeleverd

In een rustige straat in Hillegersberg (Rotterdam) staat een hoekpand waar we in 2022 zijn gestart met onze opdracht. We verbouwden dit van origine relatief kleine hoekpand tot een ruim gezinshuis. Het werk is ondertussen afgerond en we zijn erg blij met het resultaat!  Bekijk ook onze Instagram pagina voor meer informatie over het project.

Lees verder

18 September 2023

Projectbezoek in de Vogelwijk

Voor onze opdrachtgevers uit de Vogelwijk in Den Haag zijn de getekende plannen van FOAM inmiddels gerealiseerd door aannemer Euroconstruct. Afgelopen week zijn we langs geweest op projectbezoek om samen met Wendy Mahieu en fotografe Myrthe Slootjes de woning op beeld te vangen. Binnenkort komen de foto’s online! 

Lees verder

5 September 2023

Metamorfose jaren '70 villa

In Den Haag staat een moderne villa, die in de jaren ’70 is ontworpen en met eigen handen is gebouwd door architect Fokke van Duyn (1923-2006). Hij heeft er geruime tijd van zijn leven gewoond. Vandaag de dag is de woning toe aan een energetische en esthetische update. In het nieuwe ontwerp hebben we naast deze ingrepen ook gestreefd om het principe van een doos op een doos beter tot zijn recht te laten komen, door het realiseren van een witte gestuukte gevel.

Lees verder

8 August 2023

FOAM in de Vtverbouwen

In de special Vtverbouwen van VT wonen deze keer een interview met FOAM en een aantal voorbeelden van onze projecten die passen bij het thema van deze editie: "Extra m2 aan je huis".

Bestel de special hier of haal 'm in de winkel.

Lees verder

4 July 2023

Rijksmonument DH, oplevering nadert

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag heeft een hele totaalrenovatie ondergaan. De laatste puntjes worden op de i gezet door Sens, binnenkort is de oplevering!

Lees verder

Laatste artikel bereikt