Onze opdrachtgevers in Utrecht wonen met plezier in een bijzonder lichte jaren '30 rijtjeswoning. Het knelpunt in de huidige woning is de hokkerige opzet en de kleine keuken. De verbouwing bestaat uit een flinke interne doorbraak en het vervangen van de bestaande aanbouw door een grotere, nieuwe aanbouw van twee verdiepingen. Op de begane grond biedt deze ruimte aan de keuken, op de eerste verdieping aan een extra slaapkamer.


Het doel was om de nieuwe keuken en tuin zo goed- en naadloos mogelijk met elkaar te verbinden. Om dit te realiseren loopt de keukenvloer zo geleidelijk mogelijk over in het terras en bestaat de hoekpui volledig uit glas. De beide schuifdeuren sluiten zelfs in een hoek op elkaar aan, zodat er daadwerkelijk een open keuken ontstaat zodra de schuifpuien open staan.

Om een duidelijk contrast te maken tussen de bestaande woning en de nieuwe aanbouw, is de gevel geheel bekleed met (kunst)leisteen. Het bijkomend voordeel hiervan is dat er een erg lichte constructie ontstaat, waardoor de aanbouw zoveel mogelijk op de bestaande fundering geplaatst kan worden.


 Het ontwerp is voortgekomen uit een schets die we voor de opdrachtgevers maakten op de Bouw- en Verbouwbeurs in Utrecht. In het vervolgtraject werd deze schets uitgewerkt tot een concreter plan, en werd uiteindelijk de vergunning aangevraagd. Met de realisatie wordt medio mei gestart.


Jaar
2014  
Locatie
Utrecht  
Projectontwerpers
Joren Vis, Sander Bouw  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Den Hartog Verbouw en Installatie  
Constructeur
STORM adviesbureau  
Interieurbouw
R-design interieurbouw