Van de diverse projecten in uitvoering, waar we eerder dit jaar over berichtten, zijn inmiddels de meeste gerealiseerd. De vrijstaande woning in Zuid-Limburg begint ook steeds meer gestalte te krijgen en zal dit najaar opgeleverd worden. Op onze projectpagina voegen we regelmatig nieuwe foto's toe van projecten in uitvoering.

De afgelopen tijd hebben we zeker niet stil gezeten en maakten we ontwerpen voor uiteenlopende verbouwingen. Momenteel wordt er op verschillende plekken in het land gewerkt aan de uitvoering van projecten van FOAM.

De plaatsing van het staalwerk in Valkenswaard

In het zuiden van het land, in Valkenswaard, maakten we een ontwerp voor de verbouwing van een vrijstaande woning. Het donkere, landelijke interieur maakt langzaam maar zeker plaats voor meer licht, ruimte en contact met de tuin. Deze week zijn de nieuwe kozijnen geplaatst en zijn er stalen liggers en kolommen aangebracht om de doorbraak van de toekomstige leefkeuken te realiseren. 

Van een heel andere omvang, maar daarom niet minder ingrijpend, wordt er in Zoetermeer hard gewerkt aan de verbouwing van een compact appartement. Voor de beperkte oppervlakte van slechts 65m2 heeft FOAM een ontwerp gemaakt waarbij zoveel mogelijk bergruimte geintergreerd is in één centraal meubel. De komende weken zal de aannemer de verbouwing afronden, waarna de meubelmaker het opvallende, groene meubel zal plaatsen. 

Het centrale meubel in het appartement in Zoetermeer
Net ver hier vandaan, in Naaldwijk, schoven we enkele maanden geleden aan voor een Architect aan tafel sessie. De bewoners wilden hun hoekwoning uitbreiden door de garage bij de woonkamer te trekken. Het ontwerp van FOAM voorziet hierin door de keuken te verplaatsen naar de garage. De voormalige keuken wordt bij de woonkamer getrokken en zal gebruikt gaan worden als speelhoek voor de kinderen. De aannemer werkt momenteel aan het verlengen en ophogen van de huidige garage, waarna de doorbraak naar de woonkamer gerealiseerd zal worden. 

De doorbraak van de bestaande keuken in Naaldwijk
De bijzondere aanbouw in Utrecht is inmiddels nagenoeg gebruiksklaar. Het exterieur is volledig bekleed met kunstleien, waardoor de aanbouw sterk contrasteert met de bestaande jaren '30 woning. In de nieuwe aanbouw bevindt zich een grote leefkeuken met uitzicht op de tuin. Onlangs plaatste de meubelmaker het volledig witte kookeiland met kastenwand. 

De volledig witte keuken in Utrecht is nagenoeg klaar
Na ingrijpende sloopwerkzaamheden is de aannemer in Voorburg begonnen met de ruwbouw. De villa is intern volledig gestript en werkend van boven naar beneden krijgt elke verdieping een complete metamorfose. Geleidelijk zijn de contouren van de nieuwe zolderverdieping goed zichtbaar en is ook al een glimp van het nieuwe, imposante trappenhuis op te vangen. 

Zicht naar boven vanuit het toekomstige trappenhuis in Voorburg
De komende weken zullen we jullie nog regelmatig berichten met de voortgang van de diverse projecten. Houd onze website en Facebook-pagina dus in de gaten.