Gisteravond was het dan zover: onze presentatie tijdens AIR STARTUP. Zoals we al eerder schreven, biedt AIR jonge Rotterdamse architectenbureau’s een platform om zich te presenteren. En niet alleen dat. Naast onze presentatie liet ook het collectief KOOL van zich horen. Een andere insteek, maar voor een avond als deze juist erg interessant. Want hoe geeft een jong architectenbureau nu vorm aan zijn werkzaamheden en ontwikkeling?

Onze presentatie werd voorafgegaan door een korte film over FOAM, die een aantal weken geleden in de Creative Factory was opgenomen. In de film geven we antwoord op vragen over het ontstaan van FOAM, het hoe en waarom van onze werkplek en de binding met Rotterdam. In de daaropvolgende presentatie lieten we juist een andere kant van de bureaufilosofie zien en gingen we dieper in op de verschillende producten en diensten, zoals de verkoopimpressies voor makelaars en Architect aan tafel 

Het publiek in de zaal was divers: naast veel architecten, waren er ook afgevaardigden van het Bureau Architectenregister en de beroepservaring voor architecten. Aan zowel ons als het collectief KOOL werd gevraagd een gast uit te nodigen die op een bepaalde manier verbonden is met bureau. Wij nodigden Jan Schevers uit: onze afstudeerbegeleider op de TU in Eindhoven. Naast zijn betrokkenheid bij FOAM, gaf hij tijdens AIR STARTUP een positief geluid over zijn interpretatie van de beroepservaring voor architecten. 

Een geslaagde avond, afgesloten met een stevige discussie die weer genoeg stof tot nadenken geeft. Of noemen architecten dat inspiratie?