Begin dit jaar deden we mee aan de Woensel West Wedstrijd, een prijsvraag over optoppingen in de Eindhovense wijk Woensel West. Er werd gevraagd een expressieve opbouw op een sokkel te ontwerpen, waarin gewoond of in ieder geval gelogeerd kon worden. Aangezien er twee locaties waren, besloten we twee inzendingen te maken. Vandaag is bekend gemaakt dat één van onze inzendingen, 1 Bedroom Hotel, genomineerd is. 

Onze genomineerde inzending: 1 Bedroom Hotel

Het ontwerp van 1 Bedroom Hotel bestaat uit een ragfijne staalconstructie, waarin slechts één exclusieve hotelsuite hangt. De constructie spant het volume op dat voor een dergelijke locatie gewenst zou zijn: in lijn met de naastgelegen panden, maar dan in een transparante gedaante. Logeren in Woensel West wordt een speciale ervaring, één om nooit meer te vergeten. Tijdens een verblijf is het hotel even van de logée en maakt hij op een bijzondere wijze kennis met de omgeving. Het bouwwerk zoekt de plekken op die veelal niet in de brochures verschijnen en combineert daarmee de paradoxale aspecten van exclusiviteit en de perceptie van een probleemwijk door een transparante ingreep in de wijk.

1 Bedroom Hotel: een unieke overnachting in Woensel West

In totaal zijn er 10 plannen van de 112 inzendingen genomineerd en vanaf donderdag 22 maart wordt er een expositie geopend waarin de genomineerde plannen worden tentoongesteld. Deze expositie is tot en met 22 april te zien aan de Edisonstraat 67 in Eindhoven. Op 20 april om 16:00 uur worden op deze plek ook de winnaars van de Woensel West Wedstrijd bekend gemaakt. Wij zijn benieuwd! 

Het persbericht over de genomineerde ontwerpen is hier te downloaden.