Na bijna een half jaar in spanning afwachten was het dan eindelijk zover: de uitslag van de internationale prijsvraag Europan 11 werd bekend gemaakt. Met ruim 250 inzendingen op 6 locaties in Nederland was de prijsvraag ook dit jaar weer een succes.

Onze inzending: Regeneration

Onze inzending behelsde een ontwerp voor de herbestemming van een kleine probleemwijk in Capelle aan den IJssel. Overtuigd van de kwaliteiten van ons plan 'Regeneration' vertrokken we vol goede moed richting Eindhoven, waar de prijsuitreiking op onze vertrouwde Technische Universiteit plaats zou vinden. Al snel bleek dat ook bij deze prijsvraag de winnaars dit al vooraf wisten - en waren uitgenodigd - iets waar de laatste tijd iedere prijsvraag-organisator toe geneigd is. Voor ons was het dus al snel duidelijk dat er voor ons geen prijs in zou zitten.

Desondanks kijken we  terug op een ontzettend leerzaam, leuk en intensief traject waarin we samen met Peter Botz tot een interessant en bruikbaar concept en uitwerking zijn gekomen. Benieuwd naar het project? Het staat klaar in ons portfolio.

Het nieuwe plan, met centraal de generatietuin

We willen van deze plek toch nog even gebruik maken om een kritische noot te kraken: De zogenaamde 'Award Ceremony' deed volstrekt geen eer aan de verder perfecte organisatie van de hele prijsvraag. Mochten we over twee jaar wel als winnaar in de zaal zitten dan zou het mooi zijn als de voorzitster haar eigen prijsvraag wél weer interessant vindt en de andere sprekers hun verhaal net zo goed voorbereiden als Henk Ovink, die de prijzen mocht uitreiken. Verder had het de Universiteit gesierd als ze de uitreiking niet hadden weggestopt in één van de benauwde collegezalen, maar gebruik hadden gemaakt van mooie faciliteiten als de Blauwe zaal of Trappenzaal.

Tot slot feliciteren we vanaf deze plek natuurlijk alle winnaars en eervolle vermeldingen met hun prijs. We zijn er de 12e editie weer bij!