Hoewel het op onze blog even stil geweest is, hebben we de afgelopen weken alles behalve stil gezeten. Sinds de lancering van de dienst Architect aan tafel begin dit jaar, hebben we aan zo’n 30 verschillende keukentafels gezeten en maakten we plannen voor de meest uiteenlopende verbouwingen. Dat een aantal van deze sessies leidt tot een interessant vervolg, vertelden we al in onze vorige blog. Zo staan we momenteel aan de vooravond van de uitvoering van drie projecten die ooit begonnen als een Architect aan tafel sessie. 

De aanbouw van de woning in de Rotterdamse wijk Zevenkamp

In de Rotterdamse wijk Zevenkamp maakten we een ontwerp voor een compacte aanbouw aan de achterzijde van een twee-onder-één-kap woning. In de aanbouw zal een tv- en muziekruimte komen die volledig afgesloten dient te kunnen worden van de woonkamer. De wens van onze opdrachtgever om hier een bijzondere verschijning van te maken, resulteerde in een volledig houten exterieur en een geknikt dak, waardoor zoveel mogelijk daglicht naar binnen komt.

De nieuwe plattegrond van de levensloopbestendige bungalow in Ugchelen
In Ugchelen, in de buurt van Apeldoorn, zal dit najaar gestart worden met een ingrijpende verbouwing van een woning uit de zeventiger jaren. Voor dit project maakten we een strategie om de woning op een duurzame manier te renoveren en zorgden we er bovendien voor dat deze in de toekomst levensloopbestendig zal zijn. 

Tenslotte maakten we voor een familie in Baarn een ontwerp voor de uitbreiding van een woning, waardoor een grote leefkeuken is ontstaan. In de voormalige garage van de woning is een ruim zes meter lang aanrechtblad geplaatst en komt bovendien een vierseizoenenpui naar de tuin. 

De nieuwe keuken na uitbreiding van de woning in Baarn
Benieuwd naar de daadwerkelijke uitwerking van deze projecten? Over een aantal maanden, als deze verbouwingen gerealiseerd zijn, zal het eindresultaat op onze website te bewonderen zijn!