Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

10 March 2011

FOAM en de woningmarkt - deel II

Een paar blogs geleden vertelden we al dat we bezig waren met een promotiecampagne die de woningmarkt een goede impuls zou kunnen geven. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en heeft deze impuls concreet gestalte gekregen. We hebben een bezoek gebracht aan een makelaarskantoor in Rotterdam dat een groot aantal woningen in haar bestand heeft die in hun huidige staat erg moeilijk te verkopen zijn. Zodoende is het 'WoonGoldLabel' in het leven geroepen: fraai gerenoveerde woningen op bijzondere plekken in Rotterdam.

Lees verder

17 May 2011

Onderweg in Rotterdam

Sinds begin april mag ik mezelf een Rotterdammer noemen; de intrek van FOAM in de Creative Factory, betekende voor mij ook een verhuizing van Eindhoven naar Rotterdam. En hoewel ik de stad al aardig dacht te kennen, blijkt een dagelijkse fietstocht door de stad toch weer nieuwe plekken te openbaren. Rotterdam is in beweging! Een blik door de ogen van een nieuwe inwoner van de stad.

Lees verder

15 February 2012

Presentatie AIR Start up

Sinds januari 2010 biedt het Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) jonge Rotterdamse architectenbureau's een podium om zichzelf te presenteren onder de naam AIR Start up:

"AIR Start up is het podium voor jonge Rotterdamse bureaus om in een ontspannen sfeer hun werk en achterliggende drijfveren te presenteren. Uitwisseling van inspiratie en kennis met vakgenoten staat centraal. De sprekers worden kritisch bevraagd door Astrid Aarsen: architectuurcriticus, zelfstandig onderzoeker en eigenaar van Architectuurzaken. Na elke Start up verschijnt een impressie van de avond op de website van AIR."

Lees verder

6 March 2012

Presentatie AIR Start up II

Gisteravond was het dan zover: onze presentatie tijdens AIR STARTUP. Zoals we al eerder schreven, biedt AIR jonge Rotterdamse architectenbureau’s een platform om zich te presenteren. En niet alleen dat. Naast onze presentatie liet ook het collectief KOOL van zich horen. Een andere insteek, maar voor een avond als deze juist erg interessant. Want hoe geeft een jong architectenbureau nu vorm aan zijn werkzaamheden en ontwikkeling?

Lees verder

20 April 2012

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

In februari van dit jaar werden we gevraagd een bijdrage te leven aan de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Met het thema van deze editie ‘Making City’ geeft het IABR uiteenlopende visies op hoe we als ontwerpers en bewoners de stad van de toekomst gaan vormgeven. Naast de grotere programma’s als ZigZagCity en Testsite Rotterdam maken ook kleinere initatieven een onderdeel uit van het IABR. Waaronder onze bijdrage aan een route door Rotterdam die de verschillende ‘verdichtingsstrategieën’ van de gemeente Rotterdam vertolkt. Voor ieder van deze zeven strategieën is een ander jong Rotterdams Architectenbureau gevraagd een visie te ontwerpen. Deze visie wordt gepresenteerd door middel van ‘analoge augmented reality’: het beeld wordt gedrukt op een glazen plaat, waardoor de passant een impressie krijgt van de mogelijke toekomstige bestemming op een plek in de stad. 

Lees verder

15 June 2012

Kom ontbijten bij FOAM!

Op 23 juni is het weer de jaarlijkse dag van de architectuur. Door heel Nederland stellen architectenbureau’s hun deuren open en is het mogelijk om een kijkje te nemen in bijzondere gebouwen (in aanbouw) waarvan de deuren anders gesloten blijven.

Ook wij nemen deel aan deze leuke dag en doen er nog een klein schepje bovenop: samen met AIR Rotterdam hebben we geregeld dat het tussen 10 en 12 mogelijk is om bij ons een ontbijtje te nuttigen. Het thema is niet voor niets “Waar voedsel onderdak vindt”. Na het ontbijt kun je aansluiten bij een rondleiding door de Creative Factory, gevestigd in één van de oudste en grootste graansilo’s van Nederland. De rondleiding brengt je op plekken in de silo waar je anders nooit zult kunnen komen. Zeker de moeite waard!

We hopen jullie te mogen verwelkomen op de 23 juni tussen 10:00 en 12:00. Voor het ontbijt geldt wel op=op.

Lees verder

18 July 2012

Architect aan tafel in de krant!

Onze dienst Architect aan tafel heeft afgelopen zaterdag de krant gehaald! In het Algemeen Dagblad (Rotterdam editie) is een uitgebreid artikel gewijd aan onze laagdrempelige dienst voor particulieren die stoeien met (ver)bouwplannen. Tijdens een Architect aan tafel sessie maken we plannen en schetsen voor een mogelijke verbouwing en geven we verrassend advies over een nieuwe indeling en uitstraling. Voor het artikel dat in het Algemeen Dagblad verscheen bezochten we de familie Nieuweboer uit Rotterdam. Zij wilden graag meer praktische leefruimte in hun woning, wat resulteerde in een bijzondere aanbouw die volledig in hout gematerialiseerd werd.   

Lees verder

24 September 2012

Van brainstormsessie tot uitvoering

Hoewel het op onze blog even stil geweest is, hebben we de afgelopen weken alles behalve stil gezeten. Sinds de lancering van de dienst Architect aan tafel begin dit jaar, hebben we aan zo’n 30 verschillende keukentafels gezeten en maakten we plannen voor de meest uiteenlopende verbouwingen. Dat een aantal van deze sessies leidt tot een interessant vervolg, vertelden we al in onze vorige blog. Zo staan we momenteel aan de vooravond van de uitvoering van drie projecten die ooit begonnen als een Architect aan tafel sessie. 

Lees verder

26 November 2012

Ravottuh!

Ook dit jaar heeft de gemeente Rotterdam het Stadsinitiatief uitgeschreven, een 'wedstrijd' waarbij het beste initiatief uit de stad de middelen krijgt om dit plan te realiseren. Vorig jaar was de Luchtsingel de gelukkige winnaar. Dit jaar doen wij, met een breedgeoriënteerde groep ondernemers, organisaties en individuen mee aan het initiatief onder de noemer 'Ravottuh'. 

Lees verder

3 August 2013

Hoogste punt verbouwing Oud-IJsselmonde bereikt

Deze week werd in Oud-IJsselmonde (Rotterdam) het spant ingehesen dat de verbinding vormt tussen een vooroorlogse woning en schuur. Voor deze verbouwing ontwierpen we een verbinding tussen de bestaande woning en schuur op de eerste verdieping, waarna de schuur in een later stadium verbouwd zal worden tot levensloopbestendige woning.

Lees verder

26 February 2013

Aanbouw Zevenkamp opgeleverd

De verbouwing in Rotterdam Zevenkamp waar we al eerder over berichtten is inmiddels opgeleverd. Een uitgebreide projectbeschrijving en meer foto's kun je vinden bij het betreffende project.

Lees verder

3 February 2014

Kastenwand Rotterdam

Niet alle werken die we ontwerpen zijn even groot, maar vaak zijn de kleine puzzels minstens zo leuk. Voor een opdrachtgever uit Rotterdam zijn we de afgelopen tijd druk in de weer geweest om een voor haar ideale kastenwand te ontwerpen. Het ontwerp is inmiddels afgerond en de kast zal dit voorjaar gerealiseerd worden.

Lees verder

13 February 2015

Nieuw werk: Avenue Concordia Rotterdam

Het betreffende pand staat in één van de mooise straten van Rotterdam: de Avenue Concordia in de wijk Kralingen. Het pand, dat nu nog opgedeeld is in twee appartementen, wordt weer samengetrokken tot één woning en volledig gerenoveerd. FOAM is betrokken bij het hele proces: van schetsontwerp tot begeleiding van de uitvoering.

Lees verder

31 August 2015

Project afgerond: badkamer Rotterdam

Onlangs is de verbouwing van een badkamer te Rotterdam door de aannemer afgerond. Bekijk hier de foto's van dit kleine en bijzondere project.

Lees verder

28 April 2016

Werk in uitvoering: Woning Overschie

In Overschie (Rotterdam) naderen de werkzaamheden door de aannemer hun einde. Het werk loopt op schema en de puntjes op de i komen in zicht. Zodra de aannemer het werk oplevert is het tijd voor de schilder, vloerenleggers en interieurbouwer om de klus daadwerkelijk af te maken.

Lees verder

13 March 2023

Familiehuis in het Molenlaankwartier krijgt vorm

Het begin van het nieuwe jaar is het startschot geweest voor de uitvoering van het familiehuis in het Molenlaankwartier. De aannemer werkt aan de aanbouw van de zij- en achtergevel van de bestaande twee-onder-één kap woning. De verbouwing wordt in het voorjaar opgeleverd.

Lees verder

20 March 2023

Vorderingen in Kralingen-Crooswijk

Voor onze opdrachtgevers uit de wijk Kralingen-Crooswijk, ontwierpen we een nieuwe indeling van de begane grond vloer. De vele op- en afstapjes zorgen voor een speels spel in de indeling, waarbij de eiken binnendeuren van Indu Doors het licht mooi doorlaten.

Lees verder

21 March 2023

Hoekwoning in Hillegersberg

Het werk in Hillegersberg is alweer een tijdje bewoond door onze opdrachtgevers. Het woonplezier is verhoogd door de uitbreiding van de keuken en leefruimte in de kap. FOAM ging langs om het opgeleverde werk te bekijken.

Lees verder

4 April 2023

Vordering in De Kapel

In het centrum van Rotterdam wordt nieuw leven geblazen in een monumentaal pand. Aannemer Koers is hard bezig met het realiseren van de getekende plannen van FOAM. De vier appartementen in de voormalige Kapel van de Rotterdamse School mogen binnenkort al hun bewoners verwelkomen.

Meer informatie over het project is te vinden tussen onze werken op de projectpagina.

Lees verder

12 June 2023

Fotografie: Dijkwoning te Rotterdam

Onze opdrachtgevers te Rotterdam genieten al weer enige tijd van de uitgevoerde renovatie. Hier een sneak preview van de realisatie, binnenkort meer!Voor meer informatie, zie onze projectpagina.  

Lees verder

19 June 2023

Fotografie: Herenhuis te Kralingen

Fotografe Nicole Rodenburg heeft ons geholpen dit klassieke herenhuis op beeld te zetten. Zie het project op onze projectpagina voor meer foto’s en lees verder over de gerealiseerde renovatie!

Lees verder

3 July 2023

Penthouse in uitvoering

Op deze fantastische plek in Hillegersberg, is de stad Rotterdam te bewonderen. Straks na de voltooide verbouwing, genieten de bewoners elke avond van de stad die glinstert in de avondzon.

Lees verder

6 October 2023

Herbestemming van de Dassenfabriek

Aan de Provenierssingel in Rotterdam staat een markant gebouw met twee torentjes: de Dassenfabriek. Zoals de naam al doet vermoeden deed het gebouw vroeger dienst als stropdassenfabriek. In de loop der jaren is het gebouw getransformeerd tot kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw, tot 2022. Achter de klassieke gevels gaan sindsdien 11 appartementen (en ons kantoor!) schuil.

Ook verbouwplannen? Kom gerust langs op ons nieuwe kantoor, dan kun je met eigen ogen zien hoe onze plannen werkelijkheid zijn geworden.

Wil je meer weten over de transformatie van de Dassenfabriek, bekijk dan ook onze instagram pagina of neem een kijkje op de projectpagina.

Lees verder

7 November 2023

Projectfotografie: Geschakelde villa Kralingen

Voor onze opdrachtgevers in Rotterdam hebben we deze geschakelde villa van architect J.P.L. Hindriks volledig kunnen begeleiden. Een belangrijk element in het ontwerp is de nieuwe aanbouw, die de villa een eigentijds gezicht geeft zonder afbreuk te doen aan de originele elementen. Wil je meer weten deze totaalrenovatie? Bekijk dan snel onze projectpagina en neem een kijkje hoe fotografe Myrthe Slootjes deze villa op de foto heeft gekregen.

Lees verder

10 November 2023

Nieuw werk: BLR

Een enthousiast telefoongesprek en FOAM gaat aan de slag met een nieuw project. Het project behelst een interne renovatie met aanbouw aan een bestaande woning langs het water in Rotterdam. Benieuwd naar de plannen? Houdt u de website in de gaten voor updates!

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]