Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

23 January 2014

3x werk in uitvoering

Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

Lees verder

6 November 2015

Voortgang landhuis Wassenaar

In Wassenaar vordert het werk aan de door ons ontworpen verbouwing gestaag. De hele woning is gestript en wordt opnieuw afgewerkt, er komt een aanbouw met rieten kap en tot slot worden er grote vouwpuien in de keuken geplaatst om woning en tuin één te laten worden. Lees meer op de projectpagina.

Lees verder

21 December 2015

Update uit Wassenaar

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is de aannemer nagenoeg klaar met de werkzaamheden aan het landhuis te Wassenaar. Op de verdiepingen is het werk al afgerond, en ook aan de begane grond wordt nu de laatste hand gelegd: de keuken wordt geplaatst en het plafond heeft hier al de (gewaagde) donkere kleur gekregen. Begin 2016 worden de puntjes op de i gezet en wordt de woning opgeleverd.

FOAM blijft ook na de (bouwkundige) oplevering nog bij de afronding betrokken: het maatwerk meubilair in de woning wordt nu verder ontworpen en in 2016 geplaatst.

Lees verder

20 January 2016

Renovatie Utrecht opgeleverd

Begin 2015 tekenden we voor een klein huisje in Utrecht een complete renovatie inclusief aanbouw. Na maanden hard werk door de aannemer én de opdrachtgeefsters zelf is het project nu afgerond.

Lees verder

10 February 2016

Nieuw werk: Zijdeweg Wassenaar

Eind vorig jaar startten we met het ontwerp van de totale renovatie van deze prachtige villa in Wassenaar. Inmiddels is de bouwvergunning aangevraagd en staat de aannemer klaar om begin maart aan te vangen met de werkzaamheden.

Lees verder

20 April 2016

Werk in uitvoering: Zijdeweg Wassenaar

In Wassenaar is de aannemer inmiddels gestart met het werk aan de Zijdeweg: het sloopwerk is nagenoeg klaar, waardoor op de plek waar ooit de begane-grondvloer zat een gapend gat naar de kelder is ontstaan. Hogerop in het huis wordt al gewerkt aan de opbouw van wat straks weer een up-to-date villa zal worden.

Lees verder

20 April 2016

Start uitvoering: Renovatie BCL10 te Wassenaar

Wederom in Wassenaar is de aannemer inmiddels gestart met de uitvoering van de interne renovatie van een ruime twee-onder-één-kap villa. Het project behelst de renovatie van de begane grond en eerste verdieping, inclusief het realiseren van een nieuwe keuken en badkamer. Tevens worden elektra, CV, verlichting weer helemaal up-to-date gebracht.

Lees verder

28 April 2016

Werk in uitvoering: Woning Overschie

In Overschie (Rotterdam) naderen de werkzaamheden door de aannemer hun einde. Het werk loopt op schema en de puntjes op de i komen in zicht. Zodra de aannemer het werk oplevert is het tijd voor de schilder, vloerenleggers en interieurbouwer om de klus daadwerkelijk af te maken.

Lees verder

5 August 2016

Nieuw werk: Parkweg Den Haag

Dit prachtige maar in een slechte staat verkerende rijksmonument aan de Parkweg in Den Haag heeft een flinke renovatie van zowel exterieur als interieur nodig. In het ontwerp voor de renovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld door een aantal recente verbouwingen ongedaan te maken, daarnaast wordt de woning technisch weer in het 'nu' geplaatst door het vervangen van alle installaties, plaatsing van isolatieglas etc. Met de renovatie wordt dit najaar gestart.

Lees verder

13 March 2023

Familiehuis in het Molenlaankwartier krijgt vorm

Het begin van het nieuwe jaar is het startschot geweest voor de uitvoering van het familiehuis in het Molenlaankwartier. De aannemer werkt aan de aanbouw van de zij- en achtergevel van de bestaande twee-onder-één kap woning. De verbouwing wordt in het voorjaar opgeleverd.

Lees verder

20 March 2023

Nieuw werk: interne verbouwing in Pijnacker

Een enthousiast telefoongesprek en FOAM gaat aan de slag met een nieuw project in Pijnacker. Het project behelst een interne renovatie van de bestaande woning. FOAM is aan de slag met inmeten en uittekenen  van de bestaande woning, waarnaar we snel aan de slag zullen gaan met schetsen!

Lees verder

21 March 2023

Hoekwoning in Hillegersberg

Het werk in Hillegersberg is alweer een tijdje bewoond door onze opdrachtgevers. Het woonplezier is verhoogd door de uitbreiding van de keuken en leefruimte in de kap. FOAM ging langs om het opgeleverde werk te bekijken.

Lees verder

4 April 2023

In ere herstellen van Rijksmonument DH

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag is toe aan een renovatie van zowel exterieur als interieur. In het ontwerp voor de totaalrenovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld.

Lees verder

4 April 2023

Vordering in De Kapel

In het centrum van Rotterdam wordt nieuw leven geblazen in een monumentaal pand. Aannemer Koers is hard bezig met het realiseren van de getekende plannen van FOAM. De vier appartementen in de voormalige Kapel van de Rotterdamse School mogen binnenkort al hun bewoners verwelkomen.

Meer informatie over het project is te vinden tussen onze werken op de projectpagina.

Lees verder

8 May 2023

Fotografie Nieuwe Schoolstraat

Het historische pand aan de Nieuwe Schoolstraat, een voormalige balletschool in het hart van Den Haag, is gerenoveerd naar een sfeervol herenhuis. Het gebruik van bestaande elementen tegenover stevige ruimtelijke ingrepen, maken samen een speels plan. Na het ontwerpvoorstel heeft FOAM, in samenwerking met Euroconstruct als aannemer, Avenue als interieurontwerper en Koak Design als interieurbouwer, de uitvoering begeleid.

Afgelopen maart zijn de foto’s gepubliceerd van het project in Den Haag, het eindresultaat is te bekijken op onze projectpagina.

 

Lees verder

5 June 2023

Projectbezoek in Voorschoten

Voor onze opdrachtgevers uit Voorschoten zijn de getekende plannen van FOAM gerealiseerd met de hulp van aannemer Euroconstruct. De bewoners van de vrijstaande villa verblijven alweer enige tijd op hun nieuwe plek. Afgelopen mei zijn we langs gegaan voor een projectbezoek om te kijken naar het eindresultaat.

Lees verder

9 June 2023

Terugblik: Villa Wassenaar

Op een prachtige plek in Wassenaar staat deze statige villa. Waar we in 2021 zijn begonnen met de plannen en tekeningen, wonen onze opdrachtgevers alweer bijna een jaar in hun gerenoveerde villa. We brachten ze een bezoek om te luisteren naar hoe alles ze is vergaan.

Lees verder

12 June 2023

Fotografie: Dijkwoning te Rotterdam

Onze opdrachtgevers te Rotterdam genieten al weer enige tijd van de uitgevoerde renovatie. Hier een sneak preview van de realisatie, binnenkort meer!Voor meer informatie, zie onze projectpagina.  

Lees verder

19 June 2023

Fotografie: Herenhuis te Kralingen

Fotografe Nicole Rodenburg heeft ons geholpen dit klassieke herenhuis op beeld te zetten. Zie het project op onze projectpagina voor meer foto’s en lees verder over de gerealiseerde renovatie!

Lees verder

3 July 2023

Penthouse in uitvoering

Op deze fantastische plek in Hillegersberg, is de stad Rotterdam te bewonderen. Straks na de voltooide verbouwing, genieten de bewoners elke avond van de stad die glinstert in de avondzon.

Lees verder

25 June 2023

Uitvoering: woonhuis te Den Haag

De start van de bouw is begonnen voor dit woonhuis in Den Haag. Grotendeels is het intern nu gesloopt en zien we een leeg canvas voor ons. Euroconstruct gaat de aankomende tijd verder met het realiseren van alle nieuwe plannen voor de woning.

Lees verder

8 August 2023

FOAM in de Vtverbouwen

In de special Vtverbouwen van VT wonen deze keer een interview met FOAM en een aantal voorbeelden van onze projecten die passen bij het thema van deze editie: "Extra m2 aan je huis".

Bestel de special hier of haal 'm in de winkel.

Lees verder

5 September 2023

Metamorfose jaren '70 villa

In Den Haag staat een moderne villa, die in de jaren ’70 is ontworpen en met eigen handen is gebouwd door architect Fokke van Duyn (1923-2006). Hij heeft er geruime tijd van zijn leven gewoond. Vandaag de dag is de woning toe aan een energetische en esthetische update. In het nieuwe ontwerp hebben we naast deze ingrepen ook gestreefd om het principe van een doos op een doos beter tot zijn recht te laten komen, door het realiseren van een witte gestuukte gevel.

Lees verder

9 November 2023

Projectfotografie: Huis aan Zee

Afgelopen september zijn we op projectbezoek geweest in de Vogelwijk in Den Haag. Dat lieten we jullie weten via onze nieuwsberichten. We hebben geduldig gewacht op de foto’s en die zijn nu eindelijk binnen! Willen jullie ook de foto’s zien en meer weten over dit project? Neem dan snel een kijkje op onze projectpagina.

Lees verder

13 November 2023

Projectfotografie: Herenhuis Den Haag

Voor onze opdrachtgever in Den Haag hebben we dit statige herenhuis van eerste schets tot de oplevering kunnen begeleiden, met als resultaat een duidelijk leesbaar geheel. Fotografe Myrthe Slootjes heeft deze totaalrenovatie prachtig op beeld weten te krijgen. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan snel onze projectpagina.

Lees verder

7 November 2023

Projectfotografie: Geschakelde villa Kralingen

Voor onze opdrachtgevers in Rotterdam hebben we deze geschakelde villa van architect J.P.L. Hindriks volledig kunnen begeleiden. Een belangrijk element in het ontwerp is de nieuwe aanbouw, die de villa een eigentijds gezicht geeft zonder afbreuk te doen aan de originele elementen. Wil je meer weten deze totaalrenovatie? Bekijk dan snel onze projectpagina en neem een kijkje hoe fotografe Myrthe Slootjes deze villa op de foto heeft gekregen.

Lees verder

20 November 2023

Uitvoering: vorderingen woonhuis te Den Haag

Afgelopen juni was het startschot voor de bouw voor onze opdrachtgevers uit Den Haag. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd door aannemer Euroconstruct en zien we al mooie resultaten! De komende periode worden de laatste stappen gemaakt naar een bewoonbaar woonhuis, waarbij onder andere de interieurbouwer 180 Graden Zuid, de schilder en de parketteur de puntjes op de i zullen zetten.

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]