Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

De oranje kasten zijn in de maak

In het centrum van Den Haag vordert ook een omvangrijker project gestaag. De woning aan de Tollensstraat is inmiddels volledig gestript en wordt van boven naar beneden, verdieping voor verdieping gerenoveerd. Inmiddels is de zolder voorzien van een dakkapel en mini-badkamer. De komende weken werkt de aannemer verder aan de overige verdiepingen, opdat de opdrachtgevers aan het eind van het voorjaar hun woning kunnen betrekken.

Realisatie van de zolder mét mini-badkamer

Tot slot is de aannemer vorige week in Voorburg begonnen aan een project waar we voor het eerst in 2011 een schetsontwerp voor maakten. Vorig jaar hebben we dit plan tot in de puntjes uitgewerkt. De aannemer heeft een vliegende start gemaakt en is na een kleine week rigoureus slopen inmiddels begonnen met bouwen. De contouren beginnen duidelijk te worden, en na een goede eerste bouwvergadering is ook duidelijk hoe het werk de komende weken verder vorm zal krijgen.

De zolder in Voorburg krijgt vorm

Naast deze drie werken zal in februari ook begonnen worden met de bouw van de vrijstaande woning te Limburg. De komende tijd zullen we via Facebook en nieuwsberichten de voortgang van de projecten laten zien. Het project aan de Tollensstraat in Den Haag kun je bovendien zélf volgen via de blog van de opdrachtgevers.