Voor een jaren 30-woning is een verbouwing van de zolder ontworpen die antwoord geeft op de veranderende woonwensen van de bewoners; op zolder onstaat een logeerkamer met badkamer en studeerkamer, terwijl het gedeeltelijk verwijderen van de vliering voor natuurlijke lichtval in het trappenhuis zorgt. Een grote inbouwkast, die tegelijk toegang biedt tot de badkamer en vliering, zorgt ervoor dat er voldoende bergruimte overblijft.


In het ontwerp staat de plaatsing van een kleine badkamer centraal en wordt er meer daglicht, lucht en ruimte gecreëerd. De badkamer wordt centraal op de zolderetage geplaatst, zodat aan weerszijden twee ruime kamers ontstaan met ieder een grote dakkapel. Een apart toilet wordt direct naast de trap geplaatst, zodat deze exact boven de andere toiletten in de woning komt te liggen. In de kamer aan de voorzijde zorgt een nieuw te plaatsen dakraam voor extra daglichttoetreding. Tevens zijn in de kamers op maat gemaakte kasten geplaatst zodat de minder functionele hoeken te gebruiken zijn als opbergruimte.

De badkamer biedt ruimte aan een ruime inloopdouche, wastafel en zowel een wasmachine als droger. De toegang tot de badkamer is verwerkt in een inbouwkast die extra opbergruimte aan de overloop biedt. Door middel van een te verschuiven trap is het mogelijk om deze hoge kasten in zijn geheel te gebruiken, en is tegelijk de vervanger van de huidige vlizo-trap om de vliering te bereiken.

Om het trappenhuis en de overloop van meer daglicht te voorzien wordt op deze plaats de vliering verwijderd en een velux-raam boven het trappenhuis geplaatst. De vliering boven de badkamer blijft bestaan.


Jaar
2014  
Locatie
Voorburg  
Projectontwerpers
Joren Vis  
Opdrachtgever
Fam. Bouwknegt  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
R-design interieurbouw