Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

26 February 2013

Aanbouw Zevenkamp opgeleverd

De verbouwing in Rotterdam Zevenkamp waar we al eerder over berichtten is inmiddels opgeleverd. Een uitgebreide projectbeschrijving en meer foto's kun je vinden bij het betreffende project.

Lees verder

16 October 2013

Omgevingsvergunning Heinenoord verleend

Onlangs is de omgevingsvergunning voor de realisatie van de door ons ontworpen aanbouw te Heinenoord verleend. Met de realisatie is reeds begonnen, naar verwachting wordt de aanbouw begin volgend jaar opgeleverd.

Lees verder

25 November 2013

FOAM ontwerpt dubbele aanbouw in Maassluis

Twee buren uit Maassluis hebben het idee opgevat om gezamenlijk een aanbouw te realiseren. De buitenkant moet één geheel vormen, terwijl de binnenkant ruimte laat voor ieders individuele wensen. Aan FOAM de taak om een ontwerp te maken waar beide buren zich volledig in kunnen vinden. De aanbouw heeft een schuin dak, waarvan de helling gelijk is aan het bestaande dak. Een groot dakvenster zorgt voor veel licht in de aanbouw. De gevel van de aanbouw is neutraal, zodat deze goed aansluit bij beide woningen en toegepaste kleuren. En waar op het ene adres gekozen wordt voor een grote leefkeuken in de nieuwe aanbouw, kiezen de buren voor een verlenging van de woonkamer die in de toekomst kan dienen als slaapkamer. Begin volgend jaar, na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, wordt er met de bouw begonnen.  

Lees verder

21 February 2014

Realisatie aanbouw Heinenoord gestart

De aannemer is in Heinenoord inmiddels begonnen met het plaatsen van de prefab elementen van de door ons ontworpen aanbouw.

Lees verder

4 March 2014

Realisatie dubbele aanbouw in Maassluis van start

In Maassluis is de aannemer begonnen aan de realisatie van een door FOAM ontworpen dubbele aanbouw. Eind vorig jaar maakten we voor twee buren een ontwerp voor de uitbreiding van hun woning. De aanbouw is als één uniform geheel vormgegeven en uitgewerkt, en zal op die manier ook gerealiseerd worden. Na de heiwerkzaamheden voor de 27 meter lange funderingspalen wordt momenteel gewerkt aan de fundering van de aanbouw. Naar verwachting wordt het project eind april opgeleverd.  

Lees verder

31 March 2014

6x Werk in uitvoering

Hadden we in januari nog drie werken in uitvoering door diverse aannemers, inmiddels is dit aantal gegroeid naar een zestal projecten. Het één bijna afgerond, de ander nog maar net opgestart.

Lees verder

9 April 2014

Omgevingsvergunning aanbouw Utrecht aangevraagd

FOAM gaat voor het eerst in Utrecht verbouwen. In het oosten van de stad hebben we een aanbouw en interne verbouwing voor een jaren '30 woning ontworpen.

Lees verder

30 June 2014

Omgevingsvergunning uitbreiding woning Werkendam aangevraagd

Onlangs maakte FOAM een ontwerp voor de uitbreiding van een vrijstaande woning in Werkendam. Voor deze uitbreiding is deze week de omgevingsvergunning aangevraagd. Het ontwerp bestaat uit twee aanbouwen op de begane grond, waardoor de woning levensloopbestendig wordt.

Lees verder

1 May 2015

Nieuw werk: Villa Wassenaar

Voor deze statige villa in Wassenaar ontwerpt en begeleidt FOAM architecten een ingrijpende verbouwing waarmee de villa weer up-to-date wordt gemaakt.

Lees verder

22 September 2015

Werkzaamheden aanbouw Nieuwegein gestart

In Nieuwegein is de aannemer gestart met bouwen. Inmiddels is een groot deel van de originele woning gesloopt, de funderingsplaat gestort en worden de contouren van de nieuwe aanbouw duidelijk. Zodra de aanbouw qua ruwbouw is gerealiseerd zal ook de bestaande woning grondig gerenoveerd worden.

Bekijk hier het volledige project.

Lees verder

6 November 2015

In uitvoering: aanbouw Wassenaar

In Wassenaar is de aannemer gestart met het realiseren van een door ons ontworpen aanbouw aan een jaren '50 woning. Naast het realiseren van de aanbouw zal ook de hele woning intern gerenoveerd worden.

Lees verder

25 November 2015

Aanbouw Nieuwegein vordert gestaag

De aanbouw in Nieuwegein heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt, waardoor de nieuwe verhoudingen van de woning duidelijk zijn: de aanbouw is het hoofdvolume geworden, de 'oude' woning is de aanbouw geworden. De komende weken wordt de woning ook intern verder gerenoveerd en afgebouwd.

Lees verder

28 April 2016

Werk in uitvoering: Woning Overschie

In Overschie (Rotterdam) naderen de werkzaamheden door de aannemer hun einde. Het werk loopt op schema en de puntjes op de i komen in zicht. Zodra de aannemer het werk oplevert is het tijd voor de schilder, vloerenleggers en interieurbouwer om de klus daadwerkelijk af te maken.

Lees verder

13 March 2023

Familiehuis in het Molenlaankwartier krijgt vorm

Het begin van het nieuwe jaar is het startschot geweest voor de uitvoering van het familiehuis in het Molenlaankwartier. De aannemer werkt aan de aanbouw van de zij- en achtergevel van de bestaande twee-onder-één kap woning. De verbouwing wordt in het voorjaar opgeleverd.

Lees verder

21 March 2023

Hoekwoning in Hillegersberg

Het werk in Hillegersberg is alweer een tijdje bewoond door onze opdrachtgevers. Het woonplezier is verhoogd door de uitbreiding van de keuken en leefruimte in de kap. FOAM ging langs om het opgeleverde werk te bekijken.

Lees verder

8 March 2023

Winkelpand in uitvoering

Het bestaande winkelpand in Den Haag wordt getransformeerd naar een woning met een nieuwe aanbouw. Op de bestaande footprint heeft FOAM een nieuw ontwerp gemaakt. De aanbouw staat los van de woning en wordt verbonden door een glazen corridor en twee patio’s. De aannemer schiet al aardig op in de uitvoering, waardoor het geheel vorm begint te krijgen.

Lees verder

12 June 2023

Fotografie: Dijkwoning te Rotterdam

Onze opdrachtgevers te Rotterdam genieten al weer enige tijd van de uitgevoerde renovatie. Hier een sneak preview van de realisatie, binnenkort meer!Voor meer informatie, zie onze projectpagina.  

Lees verder

8 August 2023

FOAM in de Vtverbouwen

In de special Vtverbouwen van VT wonen deze keer een interview met FOAM en een aantal voorbeelden van onze projecten die passen bij het thema van deze editie: "Extra m2 aan je huis".

Bestel de special hier of haal 'm in de winkel.

Lees verder

18 September 2023

Projectbezoek in de Vogelwijk

Voor onze opdrachtgevers uit de Vogelwijk in Den Haag zijn de getekende plannen van FOAM inmiddels gerealiseerd door aannemer Euroconstruct. Afgelopen week zijn we langs geweest op projectbezoek om samen met Wendy Mahieu en fotografe Myrthe Slootjes de woning op beeld te vangen. Binnenkort komen de foto’s online! 

Lees verder

9 November 2023

Projectfotografie: Huis aan Zee

Afgelopen september zijn we op projectbezoek geweest in de Vogelwijk in Den Haag. Dat lieten we jullie weten via onze nieuwsberichten. We hebben geduldig gewacht op de foto’s en die zijn nu eindelijk binnen! Willen jullie ook de foto’s zien en meer weten over dit project? Neem dan snel een kijkje op onze projectpagina.

Lees verder

7 November 2023

Projectfotografie: Geschakelde villa Kralingen

Voor onze opdrachtgevers in Rotterdam hebben we deze geschakelde villa van architect J.P.L. Hindriks volledig kunnen begeleiden. Een belangrijk element in het ontwerp is de nieuwe aanbouw, die de villa een eigentijds gezicht geeft zonder afbreuk te doen aan de originele elementen. Wil je meer weten deze totaalrenovatie? Bekijk dan snel onze projectpagina en neem een kijkje hoe fotografe Myrthe Slootjes deze villa op de foto heeft gekregen.

Lees verder

10 November 2023

Nieuw werk: BLR

Een enthousiast telefoongesprek en FOAM gaat aan de slag met een nieuw project. Het project behelst een interne renovatie met aanbouw aan een bestaande woning langs het water in Rotterdam. Benieuwd naar de plannen? Houdt u de website in de gaten voor updates!

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]