Hadden we in januari nog drie werken in uitvoering door diverse aannemers, inmiddels is dit aantal gegroeid naar een zestal projecten. Het één bijna afgerond, de ander nog maar net opgestart.

Limburg: De beganegrond-vloer wordt geplaatst op de kelderwanden

In Limburg vordert het werk aan de door ons ontworpen vrijstaande woning gestaag. Inmiddels is de kelder uitgegraven, zijn de kelderwanden gestort en is ook de beganegrond-vloer is geplaatst. De komende weken zal de woning steeds meer haar daadwerkelijke contour krijgen.

Maassluis: De nieuwe puien staan klaar om geplaatst te worden

De dubbele aanbouw in Maassluis waar we onlangs over berichtten heeft die daadwerkelije contour al bereikt. De oude puien zijn inmiddels verwijderd, waardoor eindelijk het volle potentieel van de verbouwing zichtbaar wordt: veel meer ruimte en licht.

De aanbouw in Heinenoord

In Heinenoord is de aannemer bezig om de puntjes op de i te zetten, waarna de bewoners het interieur verder af zullen werken. Het beoogde effect van de aanbouw is gelukt: vanaf de dijk is de aanbouw slechts zichtbaar als een subtiele toevoeging aan de bestaande woning, terwijl in de achtertuin duidelijk is dat de woning eigenlijk verdubbeld is in oppervlak.

Voorburg: Het velux-raam in de nok voorziet het trappenhuis van licht

De zolder in Voorburg nadert zijn voltooiing. De aannemer heeft zijn werkzaamheden nagenoeg afgerond, zodat nu de schilder en meubelmaker aan de slag zijn gegaan. Nu het stucwerk droog is wordt duidelijk hoeveel licht het nieuwe velux-raam in de nok werpt op het vroeger zo donkere trappenhuis. Een mix tussen authentieke details en modern maatmeubilair maken de verbouwing af.

Den Haag: zicht vanuit de keuken naar de TV-kamer

In de woning in het Zeeheldenkwartier in Den Haag is de aanmemer inmiddels bijna klaar. Op de begane grond zit het stucwerk er net op, terwijl op zolder de schilders aan de slag gaan. Hoewel de woning nu al enorm is opgeknapt zal de grote transitie de komende weken plaatsvinden, als het schilderwerk vordert, de nieuwe visgraat- en gietvloeren geplaatst worden en tot slot ook de meubelmaker de op maat gemaakte keuken(s) en opbergmeubelen komt plaatsen.

Den Haag II: De kastenwand klaar om gespoten te worden

Een stukje verder in Den Haag is de verbouwing bijna opgeleverd. Vandaag plaatst de meubelmaker de meubelen die we in een vorige blog al lieten zien. Het eindresultaat gaan we binnenkort bewonderen.