Sinds de jaren zeventig heeft de tijd stilgestaan voor dit herenhuis in de Zeeheldenbuurt in Den Haag. Een ingrijpende verbouwing brengt het huis weer terug naar het nu. Voor ieder van de vier verdiepingen van de woning is een originele nieuwe indeling ontworpen.


Op de begane grond wordt een grote keuken gerealiseerd, slim gebruik makend van bestaande elementen als de schouw. De eerste verdieping, waar nog veel originele details aanwezig zijn, wordt verbouwd tot woonkamer en eetkamer. De hoogte van deze verdieping wordt benadrukt door het toepassen van bijna verdiepingshoge ‘onzichtbare’ schuifdeuren. Om de relatie tussen de keuken en eetkamer te benadrukken en de keuken te voorzien van het nodige daglicht wordt er een sparing aangebracht in de vloer tussen beide ruimtes.


De tweede verdieping en zolder worden verbouwd tot slaapverdiepingen, met ieder een eigen badkamer. De zolder is bereikbaar door middel van een nieuwe trap en dakkapel en is ingericht als een open ‘studio’ voor gasten, met centraal een opvallende badkamer.


Jaar
2014  
Locatie
Den Haag  
Projectontwerpers
Joren Vis  
Opdrachtgever
Fam. van Baarsel  
Status
Gerealiseerd  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
R-design interieurbouw  
Website
Tollensstraat.wordpress.com