Kinderboerderij de Kraal in het Kralingse Bos gaat de transitie maken tot een echte stadsboerderij. De bestaande gebouwen en het huidige terrein passen echter niet meer bij deze nieuwe ambitie. In opdracht van Stichting Abela is een schetsontwerp gemaakt van de impact en potentie van een nieuw gebouw op het bestaande terrein.


Het nieuwe gebouw gaat op in de groene omgeving van het Kralingse Bos, maar vormt tegelijkertijd een duidelijk herkenningspunt voor bezoekers van het bos. De functie van het gebouw is net zo hybride: Naast functies voor de boerderij zelf zal het een duurzaamheidscentrum, kinderopvang, kantoorruimte en flexibel te gebruiken ruimtes herbergen.

Het ontwerp maakt deel uit van het advies van Stichting Abela aan de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.


Jaar
2013  
Locatie
Kralingse Bos, Rotterdam  
Projectontwerpers
Sander Bouw, Joren Vis  
Opdrachtgever
Stichting Abela  
Status
Verkenning  
Categorie├źn
Advies Cultureel Onderzoek