Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

28 March 2011

Europan 11 en FOAM+

Eigenlijk kan geen enkele jonge architect er omheen: de Europan. Deze Europese prijsvraag wordt om de twee jaar georganiseerd en stelt ontwerpers in staat een bijdrage te leveren aan het debat over wonen in de Europese stad. Er doen 20 Europese landen mee en per land is er de keuze uit verschillende locaties. Zo ook in Nederland; er zijn een zestal locaties beschikbaar gesteld, variërend van een voormalig faculteitsgebouw op het TU terrein in Eindhoven tot een grootschalig kantoorgebied in Amsterdam.

Lees verder

4 July 2011

BlikVanger in Den Bosch

Na het inleveren van onze inzending voor de Europan vorige week donderdag, stond vrijdag in het teken van de uitslag van 'Reset het Kruithuis'. Voor deze prijsvraag brachten we een maand geleden een groot pakket, inclusief maquette, naar het stadskantoor in Den Bosch. De opgave: bedenk een nieuwe functie voor het Kruithuis in Den Bosch en maak een ontwerp om het complex te kunnen herbestemmen. Zo gezegd, zo gedaan: we bedachten een functie (parkeren) en maakten een ontwerp (een parkeertoren). In plaats van er een hoogdrempelige functie in te plaatsen, lieten we een transparante parkeertoren uit het monumentale Kruithuis ontspringen. Toegankelijk voor iedereen en zichtbaar voor de hele stad.

Lees verder

4 April 2023

Vordering in De Kapel

In het centrum van Rotterdam wordt nieuw leven geblazen in een monumentaal pand. Aannemer Koers is hard bezig met het realiseren van de getekende plannen van FOAM. De vier appartementen in de voormalige Kapel van de Rotterdamse School mogen binnenkort al hun bewoners verwelkomen.

Meer informatie over het project is te vinden tussen onze werken op de projectpagina.

Lees verder

6 October 2023

Herbestemming van de Dassenfabriek

Aan de Provenierssingel in Rotterdam staat een markant gebouw met twee torentjes: de Dassenfabriek. Zoals de naam al doet vermoeden deed het gebouw vroeger dienst als stropdassenfabriek. In de loop der jaren is het gebouw getransformeerd tot kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw, tot 2022. Achter de klassieke gevels gaan sindsdien 11 appartementen (en ons kantoor!) schuil.

Ook verbouwplannen? Kom gerust langs op ons nieuwe kantoor, dan kun je met eigen ogen zien hoe onze plannen werkelijkheid zijn geworden.

Wil je meer weten over de transformatie van de Dassenfabriek, bekijk dan ook onze instagram pagina of neem een kijkje op de projectpagina.

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]