Eigenlijk kan geen enkele jonge architect er omheen: de Europan. Deze Europese prijsvraag wordt om de twee jaar georganiseerd en stelt ontwerpers in staat een bijdrage te leveren aan het debat over wonen in de Europese stad. Er doen 20 Europese landen mee en per land is er de keuze uit verschillende locaties. Zo ook in Nederland; er zijn een zestal locaties beschikbaar gesteld, variërend van een voormalig faculteitsgebouw op het TU terrein in Eindhoven tot een grootschalig kantoorgebied in Amsterdam.

Europan 11 is van start gegaan!

Dit jaar doen ook wij mee aan de Europan. Een aantal weken geleden hebben we enkele collega-architecten en ontwerpers uitgenodigd in de Creative Factory om daar de mogelijkheden van een multidisciplinair team te onderzoeken. Resultaat: een boeiende avond waarbij iedereen zijn visie kon geven op de prijsvraag, de locaties en onderlinge samenwerking. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en is er een team gevormd! En niet alleen dat, er is ook een locatie gekozen en de eerste taken zijn verdeeld.

De gekozen locatie in Capelle aan den IJssel
De gekozen locatie, de Hoven 2, ligt in Capelle aan den IJssel en bestaat uit drie blokken waarbij een 'groene' openbare ruimte telkens omkaderd wordt door flatgebouwen. Veiligheid, mobiliteit en lifestyle zijn enkele belangrijke thema's die centraal staan bij deze locatie. Volgende week zullen we de locatie met eigen ogen gaan bekijken en zullen er zich ongetwijfeld al eerste ideeën aandienen. Wij hebben er in ieder geval zin in en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!