Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

15 May 2023

Fotografie Villa Wassenaar

Onze opdrachtgevers te Wassenaar genieten al weer enige tijd van de totaalrenovatie uitgevoerd in 2019 door FOAM en aannemer Bouwlinq. Afgelopen april zijn we langs geweest met fotografe Nicoline Rodenburg om deze markante, rietgedekte villa op de foto te zetten. Zie het gehele project op onze projectpagina.

Lees verder

5 June 2023

Projectbezoek in Voorschoten

Voor onze opdrachtgevers uit Voorschoten zijn de getekende plannen van FOAM gerealiseerd met de hulp van aannemer Euroconstruct. De bewoners van de vrijstaande villa verblijven alweer enige tijd op hun nieuwe plek. Afgelopen mei zijn we langs gegaan voor een projectbezoek om te kijken naar het eindresultaat.

Lees verder

19 June 2023

Fotografie: Herenhuis te Kralingen

Fotografe Nicole Rodenburg heeft ons geholpen dit klassieke herenhuis op beeld te zetten. Zie het project op onze projectpagina voor meer foto’s en lees verder over de gerealiseerde renovatie!

Lees verder

3 July 2023

Penthouse in uitvoering

Op deze fantastische plek in Hillegersberg, is de stad Rotterdam te bewonderen. Straks na de voltooide verbouwing, genieten de bewoners elke avond van de stad die glinstert in de avondzon.

Lees verder

25 June 2023

Uitvoering: woonhuis te Den Haag

De start van de bouw is begonnen voor dit woonhuis in Den Haag. Grotendeels is het intern nu gesloopt en zien we een leeg canvas voor ons. Euroconstruct gaat de aankomende tijd verder met het realiseren van alle nieuwe plannen voor de woning.

Lees verder

4 July 2023

Rijksmonument DH, oplevering nadert

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag heeft een hele totaalrenovatie ondergaan. De laatste puntjes worden op de i gezet door Sens, binnenkort is de oplevering!

Lees verder

5 September 2023

Metamorfose jaren '70 villa

In Den Haag staat een moderne villa, die in de jaren ’70 is ontworpen en met eigen handen is gebouwd door architect Fokke van Duyn (1923-2006). Hij heeft er geruime tijd van zijn leven gewoond. Vandaag de dag is de woning toe aan een energetische en esthetische update. In het nieuwe ontwerp hebben we naast deze ingrepen ook gestreefd om het principe van een doos op een doos beter tot zijn recht te laten komen, door het realiseren van een witte gestuukte gevel.

Lees verder

6 October 2023

Herbestemming van de Dassenfabriek

Aan de Provenierssingel in Rotterdam staat een markant gebouw met twee torentjes: de Dassenfabriek. Zoals de naam al doet vermoeden deed het gebouw vroeger dienst als stropdassenfabriek. In de loop der jaren is het gebouw getransformeerd tot kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw, tot 2022. Achter de klassieke gevels gaan sindsdien 11 appartementen (en ons kantoor!) schuil.

Ook verbouwplannen? Kom gerust langs op ons nieuwe kantoor, dan kun je met eigen ogen zien hoe onze plannen werkelijkheid zijn geworden.

Wil je meer weten over de transformatie van de Dassenfabriek, bekijk dan ook onze instagram pagina of neem een kijkje op de projectpagina.

Lees verder

9 November 2023

Projectfotografie: Huis aan Zee

Afgelopen september zijn we op projectbezoek geweest in de Vogelwijk in Den Haag. Dat lieten we jullie weten via onze nieuwsberichten. We hebben geduldig gewacht op de foto’s en die zijn nu eindelijk binnen! Willen jullie ook de foto’s zien en meer weten over dit project? Neem dan snel een kijkje op onze projectpagina.

Lees verder

7 November 2023

Projectfotografie: Geschakelde villa Kralingen

Voor onze opdrachtgevers in Rotterdam hebben we deze geschakelde villa van architect J.P.L. Hindriks volledig kunnen begeleiden. Een belangrijk element in het ontwerp is de nieuwe aanbouw, die de villa een eigentijds gezicht geeft zonder afbreuk te doen aan de originele elementen. Wil je meer weten deze totaalrenovatie? Bekijk dan snel onze projectpagina en neem een kijkje hoe fotografe Myrthe Slootjes deze villa op de foto heeft gekregen.

Lees verder

20 November 2023

Uitvoering: vorderingen woonhuis te Den Haag

Afgelopen juni was het startschot voor de bouw voor onze opdrachtgevers uit Den Haag. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd door aannemer Euroconstruct en zien we al mooie resultaten! De komende periode worden de laatste stappen gemaakt naar een bewoonbaar woonhuis, waarbij onder andere de interieurbouwer 180 Graden Zuid, de schilder en de parketteur de puntjes op de i zullen zetten.

Lees verder

20 November 2023

Bouwaanvraag: Woonhuis te DH

In het centrum van Den Haag, in de Archipelbuurt, hebben we voor onze opdrachtgevers een nieuw ontwerp gemaakt voor een bestaande woning uit de jaren 1900. Van origine behoorde dit woonhuis in een rijtje van drie geschakeld woningen, echter is dit vandaag de dag niet meer aan de orde. De huidige woning is toe aan een update, zowel energetisch als esthetisch. Ondertussen zijn we al veel tekeningen verder en is de bouwaanvraag ingediend, nu is het wachten op de reactie van de Gemeente Den Haag.

Lees verder

1 December 2023

Oplevering woonhuis DH

In dit statige woonhuis te Den Haag heeft afgelopen woensdag de oplevering plaats gevonden, met een resultaat dat er mag wezen dankzij Eurocontruct. De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt om de woning te renoveren.

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]