Deze opdrachtgevers uit Schiedam liepen al geruime tijd met het idee rond om diverse aanpassingen in en rondom het huis te doen. Zo was er de wens om de tuin meer bij de woonkamer te betrekken, zou er nieuw terras moeten komen en voldeed de opzet van de eetkamer niet meer aan de huidige wensen. Na verschillende brainstormsessies aan de keukentafel heeft FOAM een plan gemaakt waarbij al deze wensen samen komen. In een aantal overzichtelijke stappen ontstaat een complete metamorfose van zowel de begane grond als de achtergevel van de woning. 


Jaar
2014  
Locatie
Schiedam  
Projectontwerpers
Sander Bouw  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
In uitvoering  

In de huidige opzet waren de keuken en eetkamer aan de voorzijde van de woning gesitueerd en was er nauwelijks relatie met de riante en groene tuin aan de achterzijde. Alle wanden die dit uitzicht belemmeren worden verwijderd, waardoor één grote leefkeuken ontstaat met uitzicht op de tuin. De voorheen gesloten achtergevel wordt open gebroken en maakt plaats voor een volledig glazen erker met schuifdeuren.

Rondom de achtergevel wordt een nieuw terras aangelegd waarop een ranke constructie van stalen kokers en liggers geplaatst wordt. Deze volledig in zwart uitgevoerde pergola bevat boven de twee terrassen screens die dienst doen als zonwering. Eveneens zwarte, beweegbare panelen zorgen er in de gevel voor dat zowel de erker als het terras afgesloten kunnen worden. Het ensemble van nieuwe elementen geeft de achtergevel een compleet andere aanblik zonder dat deze daadwerkelijk wordt uitgebouwd.