"En, hoe gaat het met FOAM?" Een vraag die ons de laatste maanden meer dan eens per dag gesteld wordt en waarop we, gelukkig, tot op heden nog steeds volmondig hetzelfde antwoord kunnen geven: "Met FOAM gaat het goed!" Sinds onze officiële start op 1 januari zijn we volop bezig met verschillende ontwerpen, zowel architectonisch als grafisch, en hebben we zelfs nog tijd weten te vinden om aan een prijsvraag mee te doen. Maar om iets dieper in te gaan op ons eerdere antwoord, stellen we zelf een nieuwe vraag: "Waar houden deze jonge architecten zich nu eigenlijk écht mee bezig?"

Interieuradvies van FOAM

Recentelijk schreven we al over een onopvallende woonkamer in Leiden die we onder handen namen om het gevoel van thuiskomen weer nieuw leven in te blazen. Deze opdracht, waar we met veel plezier op terug kijken en die ook nog eens een meer dan tevreden opdrachtgever tot gevolg had, smaakte naar meer. En meer kwam er, in de vorm van een 100 m2 grote woonkamer in het Eindhovense Regentenkwartier die FOAM door middel van een aantal gevoelige ingrepen nieuwe schaal, kleur en leefbaarheid mee wist te geven. Beide projecten zullen binnenkort gepubliceerd worden op designbyfoam.nl, dus houdt onze website zeker in de gaten!

Naast de verschillende interieuradviezen maakten we de afgelopen maanden een schetsontwerp voor een kleine woning in Groningen, werd het ontwerp van een etiket voor een nog op de markt te verschijnen rabarberchampagne afgerond en werden we gevraagd om de nieuwe huisstijl te ontwikkelen voor TUC, de Tilburg University Cantus. Een nieuw logo, briefpapier, posters en een website zijn slechts enkele onderdelen van het totaalpakket dat op dit moment door FOAM ontworpen wordt om dit jaarlijkse evenement een nieuwe uitstraling mee te geven en het nog onvergetelijker te maken dan het al was.

Tot slot nemen we, hoe kan het ook anders, deel aan de Jonge Architectenprijsvraag die tweejaarlijks door de BNA georganiseerd wordt. Een nieuwe visie op een verticale stad voor gezinnen, in de traditie van Le Corbusier's Unité d'Habitation en deze vertalen in een ruimtelijk ontwerp vormt de kern van de opgave waarvan de winnaars op 23 april bekend gemaakt zullen worden. Met het oog op de naderende deadlines en de hard werkende collega's om me heen is het dan ook meer dan tijd om deze blog af te ronden aan het werk te gaan, zodat het antwoord van deze jonge architecten ook over een jaar nog steeds hetzelfde kan zijn. Met FOAM, gaat het goed!