Wonen; een term die niet alleen door veel mensen gebruikt wordt, maar vooral door veel mensen op een totaal andere manier geïnterpreteerd wordt. Wonen is iets persoonlijks, een gevoel van thuiskomen, een gevoel de wereld even achter je te laten in je eigen vertrouwde omgeving. Onlangs nog las FOAM een betoog over de essentie van het bevriend raken met je directe omgeving; een interessant maar tegelijkertijd ongrijpbaar fenomeen.

De tafel als middelpunt

In dit kader zat FOAM recentelijk aan een onopvallende tafel met een mevrouw uit Leiden, die zich niet echt thuis voelde in haar eigen woonkamer. Hoewel ze heel goed wist wat ze wilde, was het lastig hier daadwerkelijk vorm aan te geven. FOAM hielp haar uit de brand en ontwierp een compleet nieuwe inrichting voor de woonkamer. Een inrichting die niet van de één op de andere dag gerealiseerd hoeft te worden, maar juist ruimte biedt voor eigen interpretatie en invulling. Een grote, robuuste tafel vormt het nieuwe middelpunt en markeert de plek die geleefd, en hopelijk geliefd, mag worden.

En zo geschiedde. Er werden foto's gemaakt, er werd opgemeten. En ineens was het daar; een nieuwe omgeving. Een woonkamer, zo gezegd, die langzaam de gestalte van een trouwe vriend krijgt.

Het resultaat van de woonkamer in Leiden