Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook

21 February 2011

Een verbouwing in Voorburg

Begin februari gingen we op bezoek bij een familie in Voorburg. Ze wonen al jaren met veel plezier in hun ruime tussenwoning uit de jaren dertig, ware het niet dat er op de zolder iets bijzonders aan de hand is: De vorige bewoonster, een bekende Haagse zangeres, heeft er ooit een kleine zangstudio ingericht. Aangezien de huidige bewoners beslist goed kunnen zingen maar hier toch geen carrière in ambiëren werd het tijd de studio plaats te laten maken voor een meer functioneel gebruik van de zolder.

Lees verder

18 February 2011

FOAM en de woningmarkt

In een eerdere blog hadden we het al over een op handen zijnde promotiecampagne met betrekking tot de woningmarkt. Inmiddels heeft deze campagne aardig vorm gekregen: er zijn kaarten gemaakt, brochures gedrukt en er is een gedeelte van onze website ingericht voor makelaars. De diensten en producten die we aanbieden haken in op de actuele problematiek op de woningmarkt. Woningen worden maar moeilijk verkocht en staan maanden, soms jaren te koop. FOAM biedt hiervoor een aantal concrete oplossingen waar makelaars, maar ook particulieren en potentiële kopers, baat bij hebben.

Lees verder

10 February 2011

Handtekeningen voor de toekomst

Waar we in januari nog vertelden over de eerste kriebels en een spreekwoordelijke kogel die door de kerk ging, kunnen we met de eerste blog van februari het hoge woord dan eindelijk uitspreken. Het is officieel! Vanmiddag zijn de drie handtekeningen gezet voor onze eerste bedrijfsruimte, in de Creative Factory te Rotterdam. De komende weken zullen we ons tussen het ontwerpen door dan ook bezig houden met klussen, kasten bouwen en verhuizen, zodat we vanaf 1 maart onze intrek kunnen nemen in het nieuwe hoofdkwartier van FOAM.

Benieuwd hoe we de creatieve stempel van FOAM op onderstaande ruimte gaan plaatsen en lijkt het je leuk om een keer een kijkje te nemen in onze keuken? Vanaf 1 maart ben je van harte welkom om samen met ons te genieten van een kop koffie, de inspirerende locatie en het fantastische uitzicht over Rotterdam!

Lees verder

28 January 2011

Het nieuwe onderkomen van FOAM

In onze vorige blog vertelden we al over de eerste bewogen weken van het jaar met nieuwe opdrachten, contacten en promotiecampagnes. Ook lichtten we al voorzichtig een tipje van de sluier op over een nieuwe werkomgeving van FOAM op een bijzondere plek in Rotterdam. Sinds deze week is de spreekwoordelijke kogel door de kerk en is het officieel: vanaf 1 maart aanstaande bevindt de FOAM headquarters zich in de Creative Factory in Rotterdam.

Lees verder

20 January 2011

De eerste 3 van 2011

2011 is bijna 3 weken oud, en als deze eerste weken een voorbode vormen voor de 49 die nog komen gaan dan belooft het een interessant jaar te worden. Na de oplevering van de nieuwe website hebben we niet stil gezeten maar zijn een aantal frisse bewegingen in gang gezet. Nieuwe projecten en diensten dienen zich aan, en ook een fysieke beweging van het bureau lijkt aanstaande. Een update over het begin van ons tweede levensjaar.

Lees verder

14 January 2011

Een nieuw concept voor de horeca

Eind vorig jaar deden we mee aan de Satelliet Design Challenge: een ontwerpwedstrijd waarbij gevraagd werd naar een vernieuwend concept voor de drankverstrekkende horeca. Een interessant vraagstuk, want hoewel café's en restaurants allemaal erg hun best doen om uniek te zijn, verschillen ze in essentie maar weinig van elkaar.

Lees verder

6 January 2011

Nieuw jaar, nieuwe website

Een jaar geleden gingen we van start met een nieuwe flitsende website. Eenvoud was het devies: een website die leek te bestaan uit slechts één pagina bood toch alle informatie die we als architectenbureau op internet wilden presenteren. Enkele maanden geleden bleek echter dat we deze website toch begonnen te ontgroeien: er kwam meer werk bij, er werd veel geblogd en er was geen ruimte voor het ontplooien van nieuwe (marketing)activiteiten.

Lees verder

3 January 2011

Terugblik op een eerste jaar FOAM

Dat de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt werd het afgelopen jaar wederom bewezen. Op 1 januari 2011 vierde FOAM haar eerste verjaardag, en wat een eerste jaar is het geweest! Een terugblik op 12 maanden ontwerpen en ondernemen, en de hoogtepunten die we gedurende onze reis tegen mochten komen.

Lees verder

2 December 2010

Een kijkje in de keuken van FOAM

Vertelden we eerder dit jaar al over onze manier van digitaal samenwerken, deze keer nemen we jullie mee door één van onze projecten. In mei van dit jaar begonnen we aan het project ‘Woning Bouw’, de verbouwing van een appartement in het hartje van Maastricht. Na een eerste verkennend gesprek stelden we een programma van eisen op en begon het creatieve proces: al pratend en schetsend tekenden zich de contouren af van een concept voor de woning.

Lees verder

5 November 2010

De wijde wereld in

Zijn we nu architect, ondernemer, of zit het ergens daartussen, zo vroegen we ons een tijd geleden nog hardop af in onze blog. Met de eerste verjaardag van FOAM in zicht merken we steeds beter dat we ons dagelijks met beide zaken bezighouden. En, niet onbelangrijk, dat we ons in beide werelden met veel plezier bevinden en er vrijwel iedere dag iets nieuws te leren of te ontdekken valt.

Lees verder

19 October 2010

Wat brengt FOAM in Brussel en Hengelo?

FOAM reist het hele land door. Projecten in Groningen, Maastricht en Goes hebben ons al laten genieten van kilometers spoor en asfalt, en sinds kort kunnen ook Brussel en Hengelo aan dit lijstje worden toegevoegd. Hoewel de steden in niets op elkaar lijken, hebben ze voor FOAM toch één ding gemeen: een ideeënprijsvraag omtrent een voor de stad belangrijk gebouw. Met deze insteek brachten we recentelijk een bezoek aan Brussel en Hengelo.

Lees verder

12 October 2010

Architect, ondernemer, of ergens daartussen?

Sinds 1 oktober 2010 moeten ook zelfstandig werkende architecten zich officieel inschrijven als ondernemer in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, waarmee de organisatie er een nieuwe doelgroep bijkreeg die ze graag van de nodige informatie willen voorzien. Seminars, workshops en lezingen voor een professie die vooral zelf graag aan het woord is; het lijkt een onbegonnen zaak, en 4 oktober 2010 gaf maar weinig hoop voor de toekomst.

Lees verder

Laatste artikel bereikt