Onze opdrachtgevers vielen als een blok voor deze markante woning in het historische centrum van Dordrecht. Uitzicht over het water, alle faciliteiten binnen handbereik en een karakteristiek pand met authentieke details. De rijksmonumentale woning heeft wel een behoorlijke opknapbeurt nodig om weer te kunnen voldoen aan de huidige standaard. Bovendien is de begane grond momenteel niet in gebruik als woonverdieping, terwijl dat straks juist wel gewenst is. 


Gezien de status van het pand als rijksmonument is zorgvuldig in kaart gebracht welke elementen behouden blijven en welke vervangen worden. De voorgevel blijft ongewijzigd, de achtergevel daarentegen wordt zorgvuldig gerenoveerd met behoud van de kenmerkende details. 


Net als in de huidige situatie zal de woonkamer en de keuken op de eerste verdieping komen. Het kleine keukentje dat nu aan de acherkant zit maakt plaats voor een aparte tv-kamer. Op de mooiste plek van het huis, aan de voorkant met het uitzicht over het water, komt een grote leefkeuken met kookeiland. Hier zullen onze opdrachtgevers het meest vertoeven. Aan de achterzijde van de woonkamer, bij de openslaande deuren naar het balkon, komt een intieme zithoek. De markante schouw die eerst aan de voorzijde van de woning zat wordt zorgvuldig verplaatst en zal het middelpunt van de nieuwe zithoek vormen.


De begane grond gaat volledig op de schop. De bestaande garage met hellingbaan maakt plaats voor de master bedroom met een ensuite badkamer en kleedruimte. De sfeervolle stadstuin aan de achterzijde biedt veel privacy en vormt een fraai decor voor deze ruimtes. Deze verdieping is bovendien zo ingericht dat deze gebruikt kan worden als bed & breakfast. 


Jaar
2016  
Locatie
Dordrecht  
Projectontwerpers
Sander Bouw, Joren Vis  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
In uitvoering  
Aannemer
Matto Renovatie en Onderhoud  
Constructeur
Buro Storm