Dit statige landhuis uit 1925 is prachtig gelegen aan de rand van Wassenaar, omringd door veel groen. Toen onze opdrachtgevers begin 2016 de sleutel van dit huis kregen, wilden zij meteen van start gaan met een ingrijpende verbouwing. Want hoewel de woning in potentie zeer de moeite waard is, dient er flink gemoderniseerd te worden om aan de huidige wensen en eisen te kunnen voldoen. De verbouwing voorziet voornamelijk in een interne renovatie en een nieuwe indeling. Zo wordt er op de begane grond een riante leefkeuken gecreeerd, waarbij het contact met de omliggende tuin een belangrijke rol speelt. Ook de overige,  voorheen gesloten kamers worden bij elkaar betrokken door middel van ensuite oplossingen. De eerste verdieping biedt in de nieuwe situatie plaats aan onder meer een ruime ouderslaapkamer met een grote badkamer. De tweede verdieping is speciaal ontworpen voor gasten en de inwonende au-pair. Elke ruimte heeft hier een eigen badkamer. 


Het exterieur van het huis wijzigt slechts subtiel. De voorheen wel heel erg vlakke achtergevel wordt voorzien van een elegante luifel. Middels twee nieuwe puien met openslaande deuren in de keuken wordt de ruime achtertuin nu ook ineens toegankelijk. Het luifel wordt zonder kolommen uitgevoerd en sluit in detaillering aan bij de bestaande woning. 


De bestaande uitbouw aan de zijkant van de woning, gelegen naast een oude kas, krijgt ook een metamorfose. Deze wordt voorzien van strak stucwerk en van een nieuwe pui met openslaande deuren in een contrasterende kleur. Het kleine terras wordt hier uitgebreid, zodat een verlengde van de eetkamer ontstaat. 

Daarnaast worden alle houten kozijnen in de woning vervangen door nieuwe exemplaren, zonder daarbij de kenmerkende detaillering uit het oog te verliezen. 


Momenteel is de verbouwing in de afrondende fase. Van boven naar beneden legt de aannemer opnieuw elektra en cv aan, waarna er gestuukt en getegeld kan worden. Op de begane grond zijn grote, constructieve doorbraken gerealiseerd en wordt een nieuwe renovatievloer geplaatst in de leefkeuken. 


Jaar
2016  
Locatie
Wassenaar  
Projectontwerpers
Sander Bouw, Joren Vis  
Opdrachtgever
Particulier  
Status
In uitvoering  
Aannemer
Euroconstruct  
Interieurbouw
BinnenVorm  
Constructeur
Buro Storm