Zijn we nu architect, ondernemer, of zit het ergens daartussen, zo vroegen we ons een tijd geleden nog hardop af in onze blog. Met de eerste verjaardag van FOAM in zicht merken we steeds beter dat we ons dagelijks met beide zaken bezighouden. En, niet onbelangrijk, dat we ons in beide werelden met veel plezier bevinden en er vrijwel iedere dag iets nieuws te leren of te ontdekken valt.

Natuurlijk, ontwerpen blijft hetgeen we het liefste doen en waar we zoveel mogelijk tijd aan proberen te besteden. Met de naderende deadlines van twee prijsvragen in zicht maken stiften en laptops de laatste weken overuren en leren we van elkaar. Zo was ik, onderzoekend en analyserend opgeleid, blij met twee collega's die je laten weten dat ondervragen soms plaats moet maken voor beslissen en waar de situatie om vraagt: ontwerpen. Het zijn momenten waarop de waarde van samenwerken zich wederom weet te bewijzen, met resultaten die binnenkort uiteraard hier te bewonderen zijn.

Ook als ondernemers zitten we echter niet stil en trekken we voortdurend de wijde wereld in om te leren en te ontmoeten. Zelfs de herfst houdt ons de laatste weken niet binnen. Zo leerden we onderhandelen, maakten we voor het eerst kennis met het principe van Open Coffee en bezochten we een intieme lezing tijdens de Dutch Design Week over licht in de openbare ruimte. Ook op een tijdens die week georganiseerd feest voor architecten op Strijp-S konden we uiteraard niet ontbreken. 

Waar november veelbelovend opende met een een lezing van twee jonge architectenbureaus in het Schieblock te Rotterdam, weten wij dat we ons steeds meer thuis voelen als architect én als ondernemer. Nu nog vanuit diverse locaties in het land, maar laat datzelfde Schieblock nu nog interessante ruimtes te huur hebben. Dus wie weet, waar de wereld ons morgen weer brengt.